0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Temmuz 2021 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:07 Temmuz 2021 Çarşamba 08:00:00

Bebeğin dişetlerine masaj yapın

Anne ve babaların birçoğu diş çıkarmanın ateş ve ishale neden olduğunda şüphe duyarlar ama araştırmalar bu görüşü doğrulamaz. Aslında diş çıkarmanın belirtileri ağızda ve dişetlerinde görülebilir ama vücudun başka bölgelerine herhangi bir problem oluşturmaz.

Anne ve babaların birçoğu diş çıkarmanın ateş ve ishale neden olduğunda şüphe duyarlar ama araştırmalar bu görüşü doğrulamaz. Aslında diş çıkarmanın belirtileri ağızda ve dişetlerinde görülebilir ama vücudun başka bölgelerine herhangi bir problem oluşturmaz. Diş çıkarmanın olası belirtilerini sıralayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın "İlk diş çıkmadan iki ay kadar önce salya akıtma başlayabilir. Sinirlilik ve huysuzlanma yaşanabilir. Dişetlerinin şişmesi olabilir. Katı cisimleri çiğneme isteği görülebilir" dedi. Diş çıkaran bebeği rahatlatmanın ipuçlarını paylaşan Taşkın, diş etlerinin ovulması önerisinde bulundu.

Taşkın, "Temiz bir parmak, hafif ıslatılmış bir gazlı bez veya nemli bir bezle bebeğin dişetlerine masaj yapın. Bu durum onu rahatlatacaktır. Sağlam bir lastik diş kaşıyıcısını deneyin. İçinde sıvı olan halkalar bebeğin ısırmasından dolayı yarılabileceğini unutmayın" dedi.
Etiketler : bbek dişeti masaj Gökmen Alpaslan Taşkın
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX