0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2022 Perşembe 09:06:00 - Güncelleme:21 Nisan 2022 Perşembe 09:11:00

Bahar yorgunluğuna karşı enginar yiyin

Havaların ısınmaya başlamasıyla artan sürekli uyku isteği, ağrılar, halsizlik ve depresif ruh hâli bahar yorgunluğunun habercisi olabilir. Ama uzmanların tavsiye ettiği gıdalar ilkbahara iyi bir başlangıç yapmanıza yardım edebilir.

Havaların ısınmaya başlamasıyla artan sürekli uyku isteği, ağrılar, halsizlik ve depresif ruh hâli bahar yorgunluğunun habercisi olabilir. Ama uzmanların tavsiye ettiği gıdalar ilkbahara iyi bir başlangıç yapmanıza yardım edebilir. Özellikle enginar tüketilmesini öneren Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, "Enginar, halk arasında karaciğer dostu olarak bilinen enginar içerdiği A, C, Niasin, potasyum ve posa sayesinde kişinin zinde olmasını sağlar. Toksinlerin vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Bu sayede bahar yorgunluğuna karşı enerjik hissetmenize yardımcı olur" dedi. Semizotunu da öneren Diyet Uzmanı Küçük, "Semizotu, sebzeler arasında omega-3 yağ asitlerinden en zengin gıdadır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek bahar yorgunluğuna iyi gelir. Vücudumuzun demir ve kalsiyum depolarının dolu olmasına katkı sağlar. Ayrıca folik asit ve potasyum açısından zengin olduğu için yorgunluğu önleyip, baharı daha enerjik geçirmenizi sağlar" şeklinde konuştu.

Etiketler : Bahar yorgunluğu uyku isteği Diyet Uzmanı Küçük Semizotu sebzeler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX