0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Temmuz 2021 Perşembe 07:01:00 - Güncelleme:29 Temmuz 2021 Perşembe 09:41:00

Aşını yap, indirimi kap

İş dünyası aşıyı teşvik için harekete geçti. İlk indirimler turizmden gelirken, İTO aşı yaptırana indirim uygulaması için üyelerine çağrı yaptı. AVM yatırımcıları da indirim ve çeşitli kampanyaları gündemine aldı.

Aşı olana özel indirimler geliyor. İlk uygulama Trabzon ve Ürgüp'teki otellerde başlatılırken, kampanyayı genişletecek adımlar da atılmaya başlandı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasına "aşını ol, indirimi al" uygulama çağrısında bulunarak, "Büyük şirketleri, perakende satış yapan grupları, finans kurumlarını, halka dönük hizmet veren hava yolu, otel gibi işletmeleri ve katılmak isteyen her firmayı 'aşı ödüllendirme' sistemine iştirak etmeye davet ediyoruz" dedi.

ÖNCE AŞI OLANA ÖDÜL

Avdagiç "Tıpkı mevsimsel uyguladığımız indirim sezonu gibi, aşı sezonu indirimleri yapabiliriz. Yeni aşı yaptırmış olanlara daha yüksek indirim uygulanabilir. Daha önce aşı olmuş kişilere de ödül verilebilir. Bu hastalıktan gerçek anlamda kurtulmamız için, devletin ve sağlık personelinin fedakarlıkla gerçekleştirdiği aşılama kampanyasına hepimiz destek olmalıyız" diye konuştu.

AVM'LER HAZIR

Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkan Yardımcısı Avi Alkaş ise Türkiye'de aşılanma oranının artması için sektörün her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Bu doğrultuda daha evvel AVM'lere aşı merkezleri de kurduk. Fakat yeterli talep olmadığı için bunlar kaldırıldı" dedi.

AYD TOPLANACAK

Alkaş "Şu anda da AVM'ler olarak aşılanmayı teşvik edebilecek ne gibi projeler hayata geçirebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Kampanyalar, indirimler gibi farklı motivasyonları da araştırıyoruz. Önümüzdeki hafta AYD Başkanımız Hüseyin Altaş'la birlikte bir toplantı düzenleyip bu konuyu gündeme taşımayı da planlıyoruz" diye konuştu. Trabzon'daki 30 otel, 15 Temmuz'dan sonra aşı yaptıranlara 1-31 Ağustos tarihleri arasında indirim kararı almıştı. Kapadokya'da da 9 oteli bulunan bir otel grubu aşı yaptıranlara yüzde 20 indirim uygulayacağını duyurmuştu.

AŞIYI TEŞVİK İÇİN KATKI SUNACAĞIZ

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, aşıyı teşvik için markaların indirim sunabileceğini belirterek "Mağazalar indirim yapsın biz de onların iletişimini ve reklamını yaparız" dedi. Bünyelendeki Tema Park'ta da indirim yapabileceklerini belirten Baştürk "Dünyada çeşitli ödüllendirme sistemleri uygulanıyor. Biz de gelişmeleri takip ediyoruz. Neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Aşılamayı teşvik için kesinlikle katkı sunacağız" diye konuştu.

BİR KAPANMAYA DAHA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan artış, esnafı tedirgin ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi süresince alınan tedbirler kapsamında çok sayıda işyerinin 1,5 yıl boyunca kapalı ya da kısmen kapalı kaldığını söyledi. Aşı temininde yaşanan problemlerin aşıldığını, herkesin aşı olması için imkanlar tanındığını belirten Palandöken, vakalardaki artışın özellikle esnafı endişelendirdiğini belirtti. Palandöken, "İşyerlerinin bir daha kapanması hem ekonomi açısından hem de psikolojik açıdan çok önemli bir sıkıntı yaratıyor. Bunun için mutlak ve mutlak aşı olunmalı" dedi. Palandöken aşıyı teşvik için milyonlarca afiş bastırdıklarını da söyledi.

Etiketler : AŞI KORONA TESK
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX