0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Kasım 2021 Cumartesi 08:30:00 - Güncelleme:20 Kasım 2021 Cumartesi 08:30:00

Arı poleni, kalbi koruyor

Uzmanlar, arı poleninin hücreleri kanser ve tip 2 diyabet olmak üzere kronik hastalıklarla bağlantılı serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyabilen birçok antioksidan bileşen içerdiğini ifade ederek kalp sağlığını koruyucu etkisinin de bulunduğunu söyledi.

Diyetisyen Dilek Sivri, arı poleninin bileşiminde bulunan amino asitler, lipidler (trigliseritler, fosfolipidler), vitaminler, mineraller ve flavonoidler dâhil olmak üzere yaklaşık 250 bileşen olduğunu ifade ederek bu bileşenlerin çeşitliliği bitki türüne, polen toplama zamanına göre değişebileceğini söyledi. Sivri ayrıca arı polenlerinin kalp sağlığını koruyucu etkisinin olduğunu da belirtti.

"KARACİĞERİ TOKSİT MADDELERE KARŞI KORUR"

Sivri, arı poleninin karaciğeri toksik maddelere karşı koruduğunu ifade ederek "Karaciğer hastalıklarından meydana gelen hasarları azaltır ve karaciğerin işlev kapasitesini arttırır. Ayrıca bağırsak iltihaplanmalarını gidererek bağırsak sağlığını korur, yara iyileşmesini destekler, zihinsel kapasiteyi, konsantrasyon ve dikkat yeteneğini artırır. Sıcak basması, gece terlemesi, duygu durum değişiklikleri ve uyku bozuklukları gibi menopoz semptomlarını azaltıcı etkisi vardır" açıklamasını yaptı.

Etiketler : arı poleni polen kalp kalp sağlığı dilek sivri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX