0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Kasım 2021 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:22 Kasım 2021 Pazartesi 08:00:00

Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı

Uzmanlar, Türkiye'de ve dünyada erkeklerde en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türünün akciğer kanseri olduğunu söyleyerek, "Son yıllarda kadınlar arasında da görülme sıklığı giderek arttı.

Uzmanlar, Türkiye'de ve dünyada erkeklerde en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türünün akciğer kanseri olduğunu söyleyerek, "Son yıllarda kadınlar arasında da görülme sıklığı giderek arttı. Genellikle ileri yaşta görülen akciğer kanseri son yıllarda genç yaştaki bireylerde de bariz şekilde artmaktadır" dedi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, "Akciğer kanserinin en önemli nedeni sigara ve tütün kullanımı olup tüm akciğer kanserlerinin yüzde 85'inde hastalığın başlıca nedenidir. Sigara içen bireyler yanı sıra kendisi sigara içmediği halde aile bireyleri veya iş ortamında sigara tüketen bireylerle aynı ortamda bulunması nedeniyle 'pasif içici' olarak adlandırılan bir kesim insanda da akciğer kanseri görülebilmektedir. Akciğer kanserinin sigara ve tütün dışındaki diğer nedenleri hava kirliliği, radyasyon, radon gazı, asbest maruziyeti, arsenik gibi ağır metallere maruziyet ve özellikle ülkemiz için önemli bir sorun olan tüberküloz gibi bazı hastalıkların iyileşmesi ile ortaya çıkan skar dokusu da sayılabilir" dedi.

Etiketler : Akciğer kanseri Türkiye Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX