0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Temmuz 2021 Pazar 07:00:00 - Güncelleme:25 Temmuz 2021 Pazar 07:00:00

2. dozu olmamak 4. dalgaya davetiye

İkinci dozu olmayan toplumsal risk. Pandemide yeni dalga olasılığı son haftada 2 katına çıkan vakalarla daha da riskli hale geldi. İlk dozu olup ikinciyi vurdurmayanların çoğunlukta olduğuna vurgu yapan Prof. Necmi İlhan, “Son dönemde hastanede yatanlar aşısız olanlar” dedi.

Delta varyantı etkisiyle artan vakalar 4. dalga riskini artırıyor. Yeni vaka sayıları 2 haftada 2 katına çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çözümün "sıkı tedbir ve ilk fırsatta aşı" olduğunu söyledi. Konuyla ilgili önemli bir uyarı da Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan geldi. Aşı olmanın önemine vurgu yapan İlhan, "Beklemenin hiçbir anlamı yok. Tatilde de aşınızı bulunduğunuz yerde olun. Güz dönemi geldiğinde vatandaşların işlerine devam etmesi, gençlerin okullarına gidebilmesi için aşılanmanın belli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Vakalardaki artışın önüne geçmek için herkesin birinci ve ikinci doz aşısını olması gerekiyor" dedi. İlhan, iki doz aşı uygulanan vatandaşların oranının, hedef nüfusun %35'i olduğunu bildirdi.

4. DALGA AŞISIZLARIN

İlhan, yeni bir dalgaya karşı da uyardı: "2 doz aşısını yaptıran vatandaşlarımızın sayısı 21.5 milyonu geçti. Ama bu hedefin 3'te 1'i. 'Ben 1. dozu oldum, 2. dozu olmayabilir miyim?" ya da 'Ben gencim koronavirüs beni etkilemez' diyenlerin olduğunu görüyoruz. Son dönemde hastanede yatanlara baktığımızda aşısız olanların çoğunlukta olduğunu vurgulamak lazım. Dünyada 4. dalganın 'aşısızlar pandemisi' olabileceğine dair bir kanı var. 2 doz aşı virüsten koruyor. Mutlaka iki dozu yaptırmalı, hatta 3. doz aşıyı da vurdurmaktan imtina etmemeliyiz."

Hastanelere ya da ASM'lere ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar yerinde aşılanıyor.

Hemşire Kuşçu'nun kuzenini aşılarkenki karesini Bakan Koca paylaştı.

SAKIN ERTELEMEYİN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı Hataylı hemşire Ayşe Kuşçu, ailesi ve çevresinde herkesin aşısını yaptığını belirterek vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu. 5 yıldır bulaşıcı hastalıklar biriminde görev yapan Kuşçu, ailesiyle birlikte geçtiğimiz kasım ayında Kovid geçirdi. Bakan Koca'nın paylaşımının kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Kuşçu, "Bakanımıza çok teşekkür ediyorum bizi ailecek onure etti. Paylaşımla ilgili çevremden çok fazla tebrik ve olumlu tepkiler aldım. Çevremde de aşı olmayan kimse kalmadı. Bu konuda çok hassasım kuzenlerime, amcalarıma aşılarını ben yaptım" dedi.

Etiketler : korona aşı 4. dalga bakan koca
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX