0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Haziran 2021 Pazartesi 10:00:00 - Güncelleme:28 Haziran 2021 Pazartesi 10:00:00

12. haftadan sonra gebeler de korona aşısı olabilir

Salgına karşı en önemli silahlardan aşılama süreci, hızla devam ederken, özellikle hamile ve tüp bebek tedavisi sürecinde olanlar, aşı konusunda kararsızlık yaşıyor.

Salgına karşı en önemli silahlardan aşılama süreci, hızla devam ederken, özellikle hamile ve tüp bebek tedavisi sürecinde olanlar, aşı konusunda kararsızlık yaşıyor. Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Güven, hamileliğin 12'nci haftasına kadar aşı yapılmaması gerektiğini, 12'nci haftadan sonra gebeliğin her döneminde iki tür aşının da yapılabileceğini belirtti. Kovid-19 aşılarının tüp bebek tedavisine olumsuz etkisi olmadığını belirten Doç. Dr. Güven, "'Ben şu an tüp bebek tedavisi oluyorum, başlayacağım veya yaptırmak üzereyim aşı yaptırabilir miyim? Hangi tür aşıları yaptırmalıyım?'. Şu an mRNA ve inaktif aşılar var. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebiliriz; tüp bebek tedavisi, aşılama tedavisi gibi bazı tedavilere ihtiyaç duyulduğunda öncesinde veya sonrasında aşı olabilirler. Her tür aşıyı güvenli bir şekilde uygulayabilirler. Tedavilerine ve kendilerine hiçbir sıkıntısı olmaz. Aşı; alerji, kaşıntı ve kol ağrısı gibi belirtiler dışında hiçbir sıkıntı oluşturmuyor" dedi.

Etiketler : korona aşısı Doç. Dr. Güven hamile
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX