0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Şubat 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:18 Şubat 2019 Pazartesi 08:00:00

Sessiz olun o geldi

Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA GA-C platformunda tasarlanan Corolla, şimdi çok daha güçlü bir karaktere sahip olurken, prestijli duruşuyla dikkatleri üzerine topluyor. Yeni Corolla’nın, hibrid versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonları ise hurda teşvikiyle 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni Corolla; Vision, Dream, Flame ve Passion versiyonlarıyla tüm Toyota plazalarda yerini aldı.

Sevdi ÇAVUŞOĞLU

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ

Ülkemizin gurur kaynağı Yeni Corolla’nın ÖTV teşviği kapsamında yer alan hibrid versiyonuyle birlikte Türkiye’de üretileceğini söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Şubat ayıyla birlikte Türkiye pazarına sunduğumuz yerli üretim Yeni Corolla ile daha geniş kitlelere ulaşacağımıza inanıyorum. Corolla yeni nesliyle Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt

YERLİ OLMASI BÜYÜK AVANTAJ

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla’nın yerli üretim olmasının lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağladığını da kaydederek şöyle konuştu: “Corolla Türk halkının çok sevdiği ve tercih ettiği bir otomobil. Türkiye’de bugüne kadar 430 bin adetten fazla satılan Corolla, 2018 yılında da toplam satışlarımızın yüzde 69’unu oluşturarak amiral gemimiz olmuştu. Yeni Corolla ile birlikte bu başarının daha da artacağını ve markamızı en üste taşıyacağına inancım tam. Ayrıca yerli üretim olan Yeni Corolla’nın kamu tarafından da öncelikli olarak tercih edilmesini bekliyorum.”

KENDİ KENDİNİ ŞARJ EDEBİLİYOR 

Toyota, tüm dünyada giderek artan hibrid talebini, daha geniş çevreci modelleriyle karşılamaya devam ediyor. Hibrid teknolojisinin öncü ve lider markası Toyota, 12’nci jenerasyon Corolla’da kendi kendini şarj eden hibrid teknolojisine de yer veriyor. Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrid motora sahip. Corolla aynı zamanda 132 HP’lik 1.6 litrelik benzinli motorla da satışa sunulacak. Hibrid versiyonda standart olarak; geliştirilmiş güvenlik sistemi Toyota Safety Sense, uyumlu cep telefonları için kablosuz şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik olarak katlanılabilir yan aynalarla elektronik park freni yer alacak. 

12. NESİLDE ’SUNROOF’A KAVUŞTU

Yeni Corolla’daki en büyük yeniliklerden biri de elektrikli açılabilir Sunroof oldu. Corolla tutkunlarının ısrarla dile getirdikleri ve özlemle bekledikleri Sunroof, Yeni Corolla’ya farklı bir hava katıyor. Toyota, yeni jenerasyon Corolla’da tüm kullanıcıların kendilerini daha özel hissetmesini sağlıyor. Yeni Corolla, ön ve arka tasarımındaki prestijli duruşuyla segmentindeki farkını ilk bakışta bile ortaya koymayı başarıyor.

LÜKS VE KONFORLU BİR KABİN

Araç, premium segment seviyesine yükseltilen prestijli iç tasarımıyla tamamen yenilenmiş modern kabin, mükemmel bir görsellik ve dokunsal kaliteyi sunuyor. Corolla, kabin içi sessizlik konusunda da eşsiz bir seviyeye ulaştı. Toyota’nın kendi kendine şarj olan hibrid teknolojisinin getirdiği sessizlik avantajının yanı sıra, kabin içi gürültü ve titreşimi engelleyen birçok geliştirme yapıldı. Motordan, süspansiyon gürültüsüne kadar birçok alanda artırılan yalıtımla birlikte Corolla, her yol şartında ve her hızda sessizliğini korumayı başarıyor.

HEYECANLA BEKLENEN YENİ COROLLA'YA HİBRİT MOTOR

Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bugüne kadar tüm dünyada 46 milyon adetten fazla tercih edilen “efsane model” Corolla’nın 12’nci nesli yollara çıktı. Türkiye’de de üretilen Yeni Corolla; hibrid versiyonu, üstün sürüş dinamikleri, lüks ve fonksiyonel kabini, prestijli tasarımı, kaza yapma riskini minimuma indiren en gelişmiş güvenlik özellikleri ve üstün teknolojisiyle sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirliyor. 

SAĞLAM AMA... TASARIM DA ÖNEMLi

Akio Toyoda’nın her zaman anlattığı bir şey var diyen Haydar Bozkurt, “2012 yılında bir basın toplantısında gazeteciler sormuş. ’Araçlarınız çok sağlam, arıza yapmıyor tamam ama tasarım olarak çok sıkıcı. Ne kadar daha böyle devam edeceksiniz' demiş. Bu soru karşısında morali bozulan Toyoda da, bundan sonra sıkıcı tasarımlar yapılmaması konusunda mühendislere talimat vermiş. İlk örneklerini C-HR’da gördük, şimdi bu Corolla da devam ediyor. Fonksiyonellik ve sağlamlık tabii ki çok önemli. Ama otomobil insanların büyük oyuncağı, albenisi olmalı. Bu otomobili gördüğümüzde ’bu iş tamamdır’ dedim. Sınıfının üstünde bir model oldu. Rakiplerine göre fiyatı nasıl konumlandırırız diye düşündük. Biraz da fazla abarttık sanıyorum” diye konuştu.

Bozkurt: bu yılki hedefimiz 20 bin satış

Yeni Corolla’yı heyecanla beklediklerini söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ”Şimdi görüyoruz ki beklediğimize değmiş diyebileceğimiz bir otomobile sahip olduk. Corolla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de markamızın lokomotifi olacaktır. 2019’da, 8 bin adedi hibrit olmak üzere toplamda 20 bin adet Corolla satmayı hedefliyoruz. Yeni nesil Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit yüzde 8-10’un üzerinde daha fazla bir fiyatla piyasaya sunulacaktı. Normalde tersi olur, hibrit daha pahalı bir teknolojidir. Fiyatı daha yüksek olması beklenir. ÖTV teşvikiyle birlikte fiyatı ulaşılabilir bir seviyede oldu” dedi.

Yeni güvenlik sistemiyle kaza riski minimuma indi

Aracın tüm versiyonlarında Toyota’nın en gelişmiş güvenlik donanımları, benzersiz Toyota Safety Sense özellikleriyle standart olarak sunuluyor. Kaza yapma ihtimalini en aza indiren bu yüksek teknolojiye sahip sistem, araç içindekileri olduğu kadar yayalar ve bisikletliler için bile güven veriyor. Ön Çarpışma Önleyici Sistem, hava ne kadar karanlık olursa olsun, gece algılama özelliğiyle, araç önündeki yayaları algılarken, gerektiğinde otomatik olarak fren yapıyor. Ayrıca bisikletli algılama teknolojisiyle gündüzleri de bisikletliler algılanarak sürücüyü dikkatli olması için uyarıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX