0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 17:40:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 17:45:00

Serdar Altay: Türkiye otomotiv sektörü büyük fırsatlar sunuyor

Türkiye’de otomobil sektöründe iç pazarda daralma görülürken, ihracat giderek arttı. 2018 yılında Türkiye’de rekorlar kıran otomotiv ve otomotiv parçası ihracatıyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlayan Ernst&Young Otomotiv Sektör Lideri Serdar Altay, “Türkiye otomotiv sektörü büyük fırsatlar sunuyor" dedi.

Türkiye’de 2018 yılında rekorlar kıran otomotiv ve otomotiv parçası ihracatıyla ilgili olarak aksam.com.tr’den Çağatay Uğur’un sorularını yanıtlayan Ernst&Young Otomotiv Sektör Lideri Serdar Altay, “Türkiye otomotiv sektörü büyük fırsatlar sunuyor. Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine yakınlığı, ülkeye lojistik ve ihracat merkezi olarak rekabet avantajı sağlarken düşük maliyetli ve iyi eğitilmiş iş gücü ile hızla büyüyen orta sınıf ve yüksek popülasyon ülkenin pozitif görünümünü destekliyor.” diye konuştu.

Türkiye’de iç pazarda 2018 yılında azalma görülürken ihracat miktarı giderek artıyor. Aynı zamanda ekonomideki dalgalanmadan otomobil parçası ve otomobil üretimi yapan markaların neredeyse hiç etkilenmediğini görüyoruz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine yakınlığı nedeniyle lojistik ve ihracat merkezi olarak güçlü bir rekabet avantajına sahip olan Türkiye’de 2017 ve 2018 yılı verilerine bakıldığında otomotiv sektöründeki üretim miktarlarının ekonomik durumdan çok da etkilenmediği, hatta ihracatın artmaya devam ettiği görülüyor.

2018 yılında bir miktar daralma görülen üretim adetlerinin 2019 yılından 2024 yılına kadar artması ve 2024 yılı itibarıyla yaklaşık 2 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörün ihracat odaklı yapısı ve Avrupa’nın yeni araçlar piyasasının büyümeye devam edeceğine dair tahminler göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye’nin 2027 yılına kadar olan otomotiv üretimi ile sektörde yükselmeye devam edeceğine inanıyoruz.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

(Aksam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX