0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Haziran 2019 Salı 09:51:00 - Güncelleme:25 Haziran 2019 Salı 09:54:00

Yeni askerlik sistemi için gözler Meclis'te!

Yüz binlerce genci yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemi kanun teklifine yönelik son dakika haberleri art arda geliyor. Kamuoyunda tek tip olarak da anılan ve askerlik süresini 6 aya düşüren düzenlemenin 63 maddesi ile Geçici 1. maddesi geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilirken, gözler bugüne çevrildi. Bilindiği üzere, yeni düzenleme neticesinde bedelli askerlik kalıcı hale getirilirken, hizmet süresinden yedek subay ve astsubay meselesine kadar birçok önemli değişiklik yapılacak.

Yeni haftanın ikinci günü ile beraber askerlik düzenlemesi kanun teklifi ile ilgili son dakika hareketliliği de başladı. Geçtiğimiz hafta toplamda 63 madde ile geçici 1. madde kabul edilirken, gözler Meclis'e çevrildi. Bu hafta, yeni askerlik sistemi için oldukça kritik olmakla beraber yüz binlerce genci ilgilendiren süreç için önem arz ediyor. Bilindiği gibi, yeni düzenleme neticesinde yoklama kaçaklarından bakayalara, tek tip askerlik süresinden bedelliye kadar geniş ve kapsamlı değişikliklere imza atılacak.

YENİ SİSTEM NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Yeni askerlik sistemi henüz yasalaşmadı. Geçtiğimiz Perşembe akşamı TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuşmaların ardından birleşime ara verdi. Aradan sonra komisyonun yerine oturmaması üzerine Bilgiç, birleşimi 25 Haziran Salı günü toplanmak üzere kapattı.

Kanun teklifinin 64. ve 65. maddeleri ile teklifin tümü Salı günü (bugün) oylanması bekleniyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bilindiği gibi, yeni düzenleme neticesinde bedelli kalıcı hale getirilecek. Henüz vatani görevini tamamlamamış olan yüz binlerce genç ise 'Bedelli askerlik fiyatı ne kadar olacak?' sorusu ile araştırmalarını yapıyor. Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ücreti duyurmuş ve tartışmalara son noktayı koymuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX