0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:26 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

Halkı uğurladı

Son röportajında 'Halkım beni nasıl gömeceğini bilir' diyen Ayşen Gruda'nın cenaze törenine çok az sayıda ünlü katıldı. Eski eşi Yılmaz Gruda 'Bütün sanatçılar burada olmalıydı, onların adına ben utandım' dedi.  

Tolga ASLAN 

Bir buçuk yıldır mücadele ettiği pankreas kanseri nedeniyle 74 yaşında yaşama veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen sanatçının cenazesine halk yoğun ilgi gösterdi. Alkışlar ve dualar eşliğinde mezarlıkta son görevi yapılan Gruda'nın cenazesine; TBMM Başkanı Binali Yıldırım başta olmak üzere Işıl Yücesoy, Erdal Özyağcılar, Nuri Alço, Salih Kalyoncu, Nevra Serezli, Demet Akbağ, Demet Evgar, Ali Sunal gibi isimler katıldı. Binlerce vatandaşın bulunduğu alanda sanatçı sayısının az olmasına, Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda tepki gösterdi. Usta oyuncu, 'Büyük bir değeri kaybettik. Büyük oyuncularla oynadı,onların hiçbiri burada yok. Burada olmaları gerekirdi. Ben kendi adıma ve onlar adına utanıyorum. Kalkıp gelmeliydiniz, onu gazetelerde uğurlamak yerine tabutunun başına gelip, “Güle güle kızım, güle güle Ayşen” demeliydiniz. Sahnede olan birisi, sanatçılar tarafından uğurlanmalı. Ayşen büyük bir yetenekti. Onu halk uğurluyor, çünkü onların sanatçısıydı' dedi. 

'ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK KAYIP'

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, usta oyuncu Ayşen Gruda'nın cenaze namazına katıldı. Yıldırım, “Ülkemiz ve sanat camiamız için büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu. 

Fotoğraf kavgası

Tören sırasında Demet Evgar, yanına yaklaşıp fotoğraf çektirmek isteyenlerin isteğini geri çevirdi. Bir kadın “ Nasıl insanlarsınız! Ne olacak çocuklar fotoğraf çekilse” diye tepki gösterdi. Evgar sessizliğini korurken, usta oyuncu Işıl Yücesoy olaya sessiz kalamadı. Kadının talebine kızan Yücesoy, “Siz buraya fotoğraf çekilmeye gelmişsiniz ama bizim acımız var. Lütfen saygı duyun” dedi. Bu sözlerden sonra “Gazeteciler çekiyor, bir şey demi-yorsunuz. Biz sizi çekince sinirleniyorsunuz” diye bağrışmalar yaşandı.

Ayşen Gruda'nın tabutunu taşıyan cenaze aracı, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki izdihamdan dolayı güçlükle ilerledi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX