0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2019 Perşembe 15:25:00 - Güncelleme:18 Nisan 2019 Perşembe 15:29:00

MYP lideri Reyiz Yılmaz: Sadece İstanbul seçimleri değil tümü iptal edilmeli

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sadece İstanbul seçimleri değil tüm belediye seçimleri iptal edilmelidir" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sadece İstanbul seçimleri değil tüm belediye seçimleri iptal edilmelidir" dedi.

MYP Lideri Yılmaz yaptığı açıklamayla seçim süreci ile ilgili itirazları değerlendirdi.

"AK PARTİ HEDEF OLDU"

Seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini savunan Yılmaz, "Eğer seçimlerde bir şaibe var ise İstanbul ve diğer illerden de bu şaibe ve usulsüzlükler birleştirilerek bütün seçimlerin iptali gerekir. Bu durumun halkta karşılığı çok daha doğru olacağı gibi AK Partinin de hedef olmasının önüne geçilmiş olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

SEÇİMLERİN NASIL İPTAL EDİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

YSK'nın seçimleri iptal etme yetkisinin olduğunu vurgulayan Yılmaz, "YSK bütün illerde usulsüz gördüğü durumları toparlayarak bütün seçimleri iptal edebilir. Bu durumda vatandaşa izah çok daha doğru ve kolay olur. Tabii ki usulsüzlüklerin belgelenmesi sureti ile" şeklinde konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR"

Şaibeli bir seçimle 4.5 yılın geçmeyeceğini söyleyen Yılmaz, "Şaibeli bir seçimle mazbata almış başkanlar var. Üç büyük il kaybedilmiş. Fakat belediye meclislerinde cumhur ittifakının ezici üstünlüğü var. Bu şekilde 4,5 yıl geçirilemez. Bu nedenle seçim iptali sadece İstanbul mu yoksa bütün ülke geneli mi olacağı konusu en önemli konudur" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX