0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2019 Cumartesi 11:22:00 - Güncelleme:21 Eylül 2019 Cumartesi 12:16:00

Başkan Erdoğan TEKNOFEST'te: Müthiş bir taleple karşılaştık

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu. Türkiye'nin teknolojik atılımına öncülük eden etkinlikter çok önemli bilgiler veren Başkan Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl Teknofest'e bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlattığımızı ilan etmiştik. Müthiş bir taleple karşılaştık. Dünyanın en iyi üniversitelerinde araştırma merkezlerinde çalışan Türk ve yabancı akademisyenler bize başvurdu." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Teknofest'in değerli katılımcıları, sevgili gençler, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu yıl ikincisini yaptığımız Teknofest'in tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

"TEKNOFEST BU YIL KATILIMCI REKORU KIRDI"

Bu yıl 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400'e yakın takım ve 2 bin finalist, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist, ülkemizin 81 vilayetinin tamamı ve 122 ülke katılımcısıyla TEKNOFEST rekor kırdı. İlginin artmasından memnunum. Bu etkinliğin kısa sürede ülkemizin en önemli markalarından biri haline geleceğine inanıyorum.

"MÜTHİŞ BİR TALEPLE KARŞILAŞTIK"

Geçtiğimiz yıl Teknofest'e bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlattığımızı ilan etmiştik. Müthiş bir taleple karşılaştık. Dünyanın en iyi üniversitelerinde araştırma merkezlerinde çalışan Türk ve yabancı akademisyenler bize başvurdu. Lider araştırmacılar programıyla ülkemize gelenler, zengin bir araştırma ortamında bilimsel bir çalışma yapacak, gençlere örnek olacak. Yoğun ilgiyle karşılaştığımız Uluslararası Lider Araştırmacılar Programına önümüzdeki dönemde de devam edeceğimizin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

"YENİ TEKNOLOJİLERİN PAZARI DEĞİL ÜRETİCİSİ OLMAK İSTİYORUZ"

Geçtiğimiz hafta kamuoyu ile paylaşılan 2023 Sanayi teknoloji stratejimiz, milli teknoloji hamlesi ruhuyla hazırlandı. Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. 2023'e giden yolda yeni büyüme hikayemizi teknoloji ve yenilikçi anlayışımızla yazacağız.

"TEKNOFEST'E GELENLERİN SAYISI 500 BİNİ AŞTI"

Artık biz kendimize yeteceğiz buna alışacağız. Salı gününden bu yana Teknofest'e gelenlerin sayısı 500 bini aşmış vaziyette. Artık biz kendimize yeteceğiz, buna alışacağız. Her şey hayal ile başlar, hayal ile inanç birleştiğinde başarı ortaya çıkar. Bu geçen yılı aşmış anlamına geliyor. Bugün ve yarın artık hedef 1 milyona ulaşmak.  

"HER ŞEY HAYAL İLE BAŞLAR"

Her şey hayal ile başlar. Hayal ile inanç birleştiğinde ortaya başarı çıkar. Millet olarak yıllarca hayal kurmamıza engel olmaya çalıştılar. Bize giydirilen ve kesinlikle 3 beden, 5 beden küçük gelen gömlekle yaşamamızı istediler. Merhum Cem Karaca o güzel sevda şarkısında ne diyor; Gönlüme bir ateş düştü yanar ha yanar, yanar. Ümit gönlümün ekmeği, umar ha umar, umar. Elleri ak yumuk yumuk ojeli tırnakları nerelere gizlesin o avcumun nasırları. Ustam seslendi uzaktan oğlum al takımları. Ustama dedim ki bugün giymeyeyim tulumları...

"TÜM SALDIRILARA RAĞMEN GÜÇLÜ BİR EKONOMİMİZ VAR"

Bize 'siz geri kalmış milletsiniz öyle kalın' dediler. Vesayetle çetin bir mücadeleye girişerek demokrasimizi güçlendirdik. Ekonomimizi rekabete uygun reforme ettik. Yeri geldi partimizi kapatmaya kalktılar. Sokakları karıştırmak için uğraştılar. Biz milletimizle saldırıların hepsini birer birer boşa çıkarmayı başardık.  Türkiye bugün eğitimden sağlığa her alanda güçlü alt yapıya sahiptir. Saldırılara rağmen hala güçlü bir şekilde ayakta duran ekonomimiz var. Büyük devlet ve millet olmak aynı zamanda büyük dertlerle, büyük saldırılarla mücadele etmeyi gerektirir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX