0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Şubat 2020 Perşembe 09:51:00 - Güncelleme:27 Şubat 2020 Perşembe 10:14:00

6 yaşındaki çocuğa ters kelepçe takan polis

ABD'de 6 yaşındaki çocuğu ters kelepçeyle gözaltına alan Dennis Turner adındaki polis memuru görevden alınmıştı. Çocuğun ailesi olayın görüntülerini paylaştı.

ABD'nin Orlando kentinde, Eylül ayında altı yaşında bir kız çocuğu, öğretmenine tekme attığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Dennis Turner adlı bir polis memuru tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alınan Kaira'nın olay sırasındaki görüntüleri ailesi tarafından yeni yayınlandı.

Polis soruşturmasının ardından olay sırasında başka bir polis memurunun üzerindeki kamerayla çekilen görüntülerin yayınlanması olayı tekrar gündeme getirdi.

ÇOCUK AĞLIYOR

Gözyaşları içinde "Bana bir şans daha verin" diyen çocuğu elleri bağlı olarak polis aracına bindiren Dennis Turner adlı polis memuru görevden alındı.

Bir öğretmenin "Ellerinin bağlanması şart mı?" itirazına rağmen polis, "Evet şart. 28 yıllık meslek hayatımda 6 bin kişiyi gözaltına aldım. En küçüğü yedi yaşındaydı. Rekoru bu kırdı" diye yanıt veriyor.

ABD'de polis memurları, 12 yaşındaki küçük çocukları ancak amirlerinin izniyle gözaltına alınabiliyor. Turner'ın bu kuralı ihlal ettiği için görevden alındığı açıklandı.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX