0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Aralık 2021 Cuma 16:00:00 - Güncelleme:31 Aralık 2021 Cuma 16:00:00

Bozayılar Sarıçam'da kış uykusuna yattı

Sarıkamış ormanlarında yaşamını sürdüren ve yaz aylarında yiyecek bulmak amacıyla Artvin'in Şavşat ilçesi kırsalına göç eden bozayılar, sonbaharı da sakin şehir ünvanlı bu ilçenin çevresinde geçirdi.

Sarıkamış ormanlarında yaşamını sürdüren ve yaz aylarında yiyecek bulmak amacıyla Artvin'in Şavşat ilçesi kırsalına göç eden bozayılar, sonbaharı da sakin şehir ünvanlı bu ilçenin çevresinde geçirdi. İyi beslenip yağ depolayan ve ekim-kasım aylarında, gittikleri 250 kilometrelik güzergahı takip ederek geri dönen ayılar, Sarıkamış'taki sarıçam ormanlarında kış uykusuna başladı.

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, Sarıkamış'ın simgesi ayıların artık kış uykusuna yatma zamanının geldiğini söyledi. İlçeye yağan karla ayıların yuvalarına çekildiğini ifade eden Çoban, "Sarıkamış'ta ve Türkiye'nin her tarafında doğa kış uykusuna yattı, ilkbahara kadar uyuyacak. Doğanın uyanmasıyla birlikte bozayılar tekrar Sarıkamış ormanlarındaki yerlerini alacaklar." dedi.

Çoban, ilçedeki hazır besin deposu olan çöplük nedeniyle bazı ayıların kış uykusuna henüz yatmadığını belirterek, "Bazıları da hiç kış uykusuna yatmayacak. Bu aslında Sarıkamış'ta ekolojik bir sorundur. Bunun için valilik, kaymakamlık, belediye, Doğa ve Koruma Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Etiketler : Bozayılar KuzeyDoğa Derneği Bilim Emrah Çoban Sarıkamış
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX