0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Aralık 2021 Cumartesi 09:00:00 - Güncelleme:25 Aralık 2021 Cumartesi 09:00:00

'Alparslan' kadına şiddete karşı

TRT'nin 'Alparslan: Büyük Selçuklu' dizisi kadına şiddete vurgu yaptı. Projenin bir sahnede Çağrı Bey'in, oğlu Süleyman'a "Er kişi hatununa el kaldırmaz" sözü sosyal medyada yankılandı.

Barış Arduç ile Fahriye Evcen'in başrollerin paylaştığı TRT'nin sevilen dizisi 'Alparslan: Büyük Selçuklu'nun son bölümündeki kadın şiddetine karşı duran sahne çok konuşuldu. Yayınlanan 6. bölümde Alparslan'ın Süleyman'ın hayatını kurtarması, Süleyman ve Alparslan arasındaki buzları eritmişti. 7. bölümde Karaca'nın Süleyman'a Alparslan ile ilgili konuşması Süleyman'ı kızdırdı. Süleyman'ın Karaca'ya elini kaldırdığı sırada otağa giren Çağrı Bey'in, oğlu Süleyman'a ''Er kişi hatununa el kaldırmaz. Ne töreye ne kitaba sığar bu. Kitapta yazmaz mı kadın erkeğine, erkek kadınına libastır diye. İnsan Hakk'ın kendisine biçtiği elbiseyi yırtar mı?" demesi izleyiciden takdir topladı.

Etiketler : Alparslan: Büyük Selçuklu barış arduç fahriye evcen
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX