0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:10 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

İşletmeler KOSGEB’le dijitalleşecek

Ar-Ge faaliyetlerini artırmak ve imalat sanayiinde dijitalleşmek isteyen 1742 KOBİ, KOSGEB’in KOBİ-GEL programına başvurdu. İşletme başına destek bir milyon liraya kadar çıkacak.

KOBİ’lerin finansmana erişiminde en büyük destekçilerinden olan KOSGEB, sanayide dijital dönüşüme yönelik önemli bir adım daha atmıştı. Akıllı dijital teknolojileri destekleme kararı alan kurumun 4 Mart’ta başlayan KOBİ Gelişim Destek programı (KOBİGEL) kapsamında, “İmalat Sanayiinde Dijitalleşme” temalı çağrısına başvurular 2 Mayıs’ta sona erdi. 

Çok yönlü destek 

KOSGEB, KOBİ-Gel programıyla, KOBİ'lerin dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı yatırımlarını ve Ar-Ge faaliyetlerini destekleyecek. KOBİ'lere dijital dönüşümde ihtiyaç duyabilecekleri personel, makine-teçhizat, yazılım, eğitim, danışmanlık, hizmet alımı ve belgelendirme gibi giderleri için destekler sunacak. 

Akıllı teknolojiler ilk sırada 

Hem dijital teknolojileri geliştiren hem de üretimini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'lere yönelik yapılan çağrıda destek miktarı 300 bin lirası hibe olmak üzere, işletme başına en fazla bir milyon lira olarak belirlenmişti. Yaklaşık bir aylık süre içinde programa 1742 proje başvurusu yapıldı. Yapılan başvuruların yüzde 13'ü akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ'lerden, yüzde 87'si bu teknolojileri kullanmak isteyen KOBİ'lerden geldi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX