0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:02:00 - Güncelleme:07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:18:00

Yunanistan'ın iftirasına Türkiye'den çok sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi terör örgütü DEAŞ'la mücadeleye katkı sunmamakla itham eden sözlerine çok tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi terör örgütü DEAŞ'la mücadeleye katkı sunmamakla itham eden sözlerine, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı sahada mücadele veren tek NATO ülkesi olduğunu hatırlatarak, "Yunanistan, utanç verici geçmişiyle, terör örgütleri için güvenli bir sığınaktır. Yunanistan tarafından Türkiye'ye sürekli iftira atılması, kendine güvensizliğinin ve suçluluk yükünün bir işaretidir." yanıtını verdi.

Bilgiç, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, Dendias'ın Yunan medya kuruluşu Real News'e verdiği röportajda, terör örgütü DEAŞ hakkında Türkiye'ye yönelik suçlamalarını değerlendirdi.

Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelesine ve yabancı terörist savaşçılar konusuna yaklaşımına dikkati çeken Bilgiç, şunları kaydetti:

"Türkiye, DEAŞ'a karşı ordusuyla sahada mücadele veren ve Suriye'de 8 bin 200 kilometrekareden fazla alanı terörden temizleyen tek NATO ülkesidir. Aynı zamanda (DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu (DMUK) çerçevesinde kurulan) Yabancı Terörist Savaşçılar Çalışma Grubu'nun eş başkanıdır ve yabancı terörist savaşçı hareketlerinin önlenmesine aktif katkı sunmaktadır.

Türkiye'nin DEAŞ'a karşı rolünü muğlaklaştırmaya yönelik son zamanlardaki asılsız açıklamalar, siyasi saiklerden kaynaklanmaktadır. Yunanistan, utanç verici geçmişiyle, terör örgütleri için güvenli bir sığınaktır. Yunanistan tarafından Türkiye'ye sürekli iftira atılması, kendine güvensizliğinin ve suçluluk yükünün bir işaretidir."

Etiketler : DEAŞ Türkiye DMUK NATO Tanju Bilgiç
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX