0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Haziran 2019 Salı 13:44:00 - Güncelleme:18 Haziran 2019 Salı 13:54:00

Yunan basını: Yunanistan bu savaşı kaybediyor

Yunan basını, ülkenin Türkiye’den yaptığı çipura ve levrek ithalatının yıldan yıla katlanarak arttığını yazdı. Türkiye’den yapılan ithalatı ve Yunanistan üzerinden Avrupa pazarına ulaşımı sağlayan Yunan şirketlerin, bir dönem Yunan üreticilere sağladığı dağıtım ağını ve aynı kamyonları kullandığı aktarıldı. Bu durum ise Yunan basınına "Yunanistan çipura savaşını kaybediyor" başlığını attırdı.

TM Dijital Haber Merkezi

Yunanistan basınında, ülkenin ithalat/ihracat dengesiyle ilgili olarak, “Yunanistan, çipura savaşını kaybediyor” başlıklı bir haber kaleme alındı.

Kathimerini gazetesinde yayımlanan imzalı bir haberde, Yunanistan’ın, Türkiye’den Avrupa pazarına uzanan balık ihracatında geçiş yolu olarak kullanıldığı belirtildi. Söz konusu haberde, Yunanistan’ın Türkiye’den yaptığı çipura ve levrek ithalatına ilişkin rakamlara yer verildi.

Yunanistan’ın 2018 yılında 10 bin 687 ton çipura ve levrek ithalatı yaptığı bilgisi aktarılırken, bu rakamların 2017 yılının neredeyse iki katı olduğu bildirildi.

2019 yılının ilk iki ayında Türkiye’den yapılan ithalatın yüzde 40 artış gösterdiğinin altı çizilen haberde, sektörün uzmanlarının bu yıl 15 bin tonluk ithalat ile bir rekor beklediği belirtildi. Beklentilerin aktarıldığı bölümde, söz konusu 15 bin tonluk ithalatın yüzde 90 ilâ 95 oranında Avrupa ülkelerine devam edeceğinin öngörüldüğü yazıldı.

Haberde, Türkiye’den yapılan ithalatın ve bu ürünlerin Avrupa pazarına ulaştırılmasının, Yunan üreticilerin zararına yol açtığı aktarıldı. İthalatı gerçekleştiren Yunan şirketlerin, bir dönem Yunan üreticilerin müşterilerine ulaşmalarını sağlayan aynı dağıtım ağı ve kamyonlarla gerçekleştirildiği belirtildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX