0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:29 Ocak 2019 Salı 08:00:00

'Yerli ve milli sanayii ile sahadayız'

Milli Savunma Bakanı Akar, “Etkin, caydırıcı, saygın bir Silahlı Kuvvetler ve yerli savunma sanayiiyle hem arazide, hem masada olma şansı elde edebiliriz” dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'ndeki Stratejik İşbirliği Anlaşmaları İmza Töreni'nde, bölgesel ve küresel düzeyde kritik bir süreçten geçildiğini belirtti. Akar, “Hem etkin, caydırıcı, saygın bir Silahlı Kuvvetleri hem de bunun arkasında yerli ve milli savunma sanayiiyle hem arazide hem masada olma şansını elde edebiliriz” dedi. 

GÜÇLÜ SAVUNMA SANAYİİ 

Arazide kan, karargahta ter dökülerek elde edilen başarılarda kahramanlık ve fedakarlığın yanı sıra eldeki silah, araç, gereç ve mühimmatın da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Akar, “Bu başarının kalıcı olabilmesinin olmazsa olmaz koşullarından birinin güçlü savunma sanayii olduğunu biliyoruz. Bu bilinç, anlayışla savunma sanayiimizin her alanda gelişmesi için gayret göstermekteyiz” ifadesini kullandı. 

TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK 

Akar, “Güçlü ve kendi kendine yetebilen bir savunma sanayiine sahip olmamız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkesini ve milletini savunması için ihtiyaç duyulan savunma sanayii ihtiyaçlarının milli ve yerli olarak üretilmesi bir tercih değil, bir zorunluluktur” değerlendirmesinde bulundu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX