0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2019 Salı 09:41:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 14:30:00

Yedek astsubay başvuruları nasıl yapılıyor?

Yedek astsubay başvuruları ne zaman yapılıyor? Yedek astsubay başvuruları nasıl yapılıyor? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak aratılıyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan verilere göre, yeni askerlik sistemi ile hayata geçirilen uygulama kapsamında yedek astsubaylığa 9 bine yakın kişi başvuruda bulundu. Yedek subay ve yedek astsubaylar askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getiriyor.

Yedek astsubay başvuruları ne zaman yapılıyor? Yedek astsubay başvuruları nasıl yapılıyor? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak aratılıyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan verilere göre, yeni askerlik sistemi ile hayata geçirilen uygulama kapsamında yedek astsubaylığa 9 bine yakın kişi başvuruda bulundu. Yedek subay ve yedek astsubaylar askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getiriyor. 2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar ise 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini gerçekleştirebilecek. Yedek astsubaylık başvuruları ile ilgili merak edilen diğer detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor.

 

MEMUR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYIN.

 

YEDEK ASTSUBAY BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR YAPILIYOR?

Yedek astsubaylık başvuruları 20 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılabiliyor. 2019 yılunda sevke tabi olup yoklaması bulunanlar ise 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini gerçekleştirebilecek. Yedek subay veya yedek astsubay olmak istemeyenlerin yanı sıra lise ve altı mezunları da zorunlu askerlik hizmetini 6 ayda erbaş/er olarak tamamlayabiliyor. Söz konusu sürenin sonunda Mehmetçiğe "ikinci 6 ay için istekli olarak askerlik hizmetine devam etmek ister misiniz" diye soruluyor.Bu kapsamda kabul edenler ikinci altı ay için askerliğe devam ediyor, etmeyenler ise terhis oluyor.

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenlerden seçilmeyen yükümlüler, askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecek.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX