0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Haziran 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:29 Haziran 2019 Cumartesi 08:00:00

Yavuz'a selam olay oldu

Türk F-16’larının, Doğu Akdeniz’e giden Yavuz sondaj gemisini selamlaması, Yunan ve Rum medyasında geniş yer buldu. 

Türkiye, ABD’yle AB’nin baskı ve tehditlerine rağmen, Yunan ve Rumların Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarını yağmalamasının önüne geçmek için, geçtiğimiz günlerde Yavuz sondaj gemisini de bölgeye gönderdi. Yavuz, Akdeniz’deki seyri sırasında Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları tarafından selamlandı. F-16 pilotları bu anı özçekimle ölümsüzleştirdi. 

'GÜÇ GÖSTERİSİ' 

F-16’ların Yavuz’u selamlaması, geminin sondaj çalışmalarına karşı çıkan Yunan ve Rum basınında paniğe neden oldu. “Newsbomb” haber sitesi Türk pilotların özçekimi için “Ankara’dan güç gösterisi: Yavuz, Akdeniz’de savaş uçakları eşliğinde geziyor” başlığını kullandı. 

ADIM ADIM TAKİPTELER 

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Ta Nea uçuşu, “Türk F-16’lar Doğu Akdeniz’de Yavuz’un üzerinde uçtu” başlığıyla öne çıkardı. Yunan SKAI televizyonunda da Türk pilotların özçekimine yer verildi. Rum kesiminde de yayın yapan Yunan Antenna kanalı ise Yavuz'un Akdeniz'deki seyrine, savaş uçakları dışında 2 Türk fırkateyninin eşlik ettiğine dikkati çekti.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX