0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2019 Perşembe 16:14:00 - Güncelleme:18 Nisan 2019 Perşembe 16:16:00

Aç kalan kutup ayısına köylüler yardımcı oldu

Doğal ortamından bir buz kütlesi üzerinden sürüklenip yanlışlıkla bir köye gelen kutup ayısı, aç kalmasın diye köylüler tarafından beslendi

Rusya’nın Kamçatka yarımadasında bir buz parçası üzerinde 700 kilometre sürüklenen kutup ayısı kendisini Tiliçiki köyünde buldu. Yiyecek arayan ayıyı köylüler balıkla doyurdu.

'Umka' ismi verilen Ayının 700 kilometre uzaklıktaki Çukotka'dan, bir buz parçasının üzerinde sürüklenerek geldiğinin tahmin edildiği belirtildi.

POLİSLER GÖZ KULAK OLUYOR

Bölge Başkan Yardımcısı Svetlana Gubareva "Köylüler onu balıkla beslemişler. Çok bitap ve zayıf görünüyor. İnsanlar için tehlike yaratmadı. Polis merkezine yakın bir yerde, koyda buz üstünde yatıyor. Polisler ona göz kulak oluyor" dedi.

Bölge Ormanları ve Doğal Yaşamı Koruma Ajansı Avcılık Denetim İdaresi Başkanı Vladimir Gordienko da, kışın bu tür olayların yaşanabileceğini, ayıların geldikten sonra Çukotka'ya geri dönemediğini, Kamçatka'da kalmaya devam etmesi durumunda da ölebileceğini ifade etti.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX