0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Haziran 2019 Cuma 11:42:00 - Güncelleme:28 Haziran 2019 Cuma 13:29:00

Yabancı turistleri dolandırdığı iddia edilen 25 taksici için gözaltı kararı verildi

İstanbul’da araçlarına binen turistleri dolandırdıkları gerekçesiyle 25 taksici hakkında gözaltı kararı verildi. Beşiktaş'ın Şilili savunma oyuncusu Enzo Roco da dolandırıcı taksicilerin kurbanı olmuş. Roco'nun bindiği taksici Beşiktaş'tan Sultanahmet'e tam 1000 TL ücret almış.

Akşam'dan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre İstanbul Sultanahmet bölgesinde turistleri, dolandıran, zorla fazla para alan, sahte para üstü veren, tacizde bulunan taksicilere yönelik 'son durak' operasyonu düzenlendi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu tarafından düzenlenen operasyonda 25 taksici hakkında gözaltı kararı verilirken, 38 taksicinin de ifadesine başvurulacak. Taksicilerin bazılarının, nitelikli dolandırıcılık, cinsel taciz, ve nitelikli hırsızlık suçlarından kayıtlarının olduğu öğrenildi. 

BEŞİKTAŞLI YILDIZ DA DOLANDIRILMIŞ

Beşiktaş Şilili savunma oyuncusu Enzo Roco da dolandırıcı taksicilerin kurbanı olmuş. Enzo Roco'nun bindiği taksinin şoförü Beşiktaş'tan Sultanahmet'e  tam 1000 TL ücret almış.  

YOL ORTASINDA İNDİRMİŞLER

Dolandırıcı taksicilere suç örgütü olarak işlem yapılacak. Taksicilerin birbirleri ile irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Kurbanları planlı şekilde seçen taksi çetesi aynı yöntemlerle dolandırıcılık yapmış. Sürücüler itiraz eden mağdurları yol ortasında indirmiş. Arkadan gelen taksi de yine çete üyesi olduğu için aynı ücreti istemiş. 

Kaynak: aksam.com.tr

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX