0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2020 Cuma 09:54:00 - Güncelleme:10 Nisan 2020 Cuma 15:57:00

Türkiye'den İngiltere'ye tıbbi yardım

Kaynak: DHA

ABONE OL

Türkiye'nin İngiltere'ye Kovid-19 salgınına karşı tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan sabah 10 sularında hareket etmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında hazırlanan sağlık malzemelerini İngiltere'ye götüren askeri uçak (Koca Yusuf), Londra'ya iniş yaptı.

Devletimiz gücünü bir kez daha gösterdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında hazırlanan sağlık malzemelerini İngiltere'ye götüren askeri uçak, Londra'ya ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, uçağın Londra'ya iniş yaptığını Twitter hesabından duyurdu.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan maske, N95 maske ve tulumdan oluşan malzemeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi kargo uçağının fotoğrafına da paylaşımda yer verildi.

Türkiye, koronavirüsle mücadele eden İngiltere'ye askeri kargo uçağı 'Koca Yusuf' ile bez maske, N95 maske ve tulum gönderdi. Yardım paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü yer aldı.

SABAH ANKARA'DAN HAVALANDI

Sağlık Bakanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İngiltere için bez maske, N95 maske ve tulum hazırladı. Askeri personel tarafından paketlenen sağlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi. Üzerinde Türkiye-İngiltere bayrakları bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı A400 M'ye yüklendi. Kargo paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var' sözleri ile 'Türkiye'den Birleşik Krallık halkına sevgilerle' notu yer aldı. 'Koca Yusuf' adı verilen askeri kargo uçağı, malzemeler yüklendikten sonra Ankara'dan havalandı. Yarın da İngiltere'ye yardımların devam edeceği belirtildi.

TÜRKİYE, HASTA AVRUPA'YI YALNIZ BIRAKMADI

Türkiye geçen hafta İspanya ve İtalya, önceki gün de Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya sağlık yardım malzemeleri göndermişti.

Birleşik Krallık'ta dün açıklanan bilgiye göre, 7 bin 978 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Etiketler : Türkiye İngiltere tıbbi yardım Ankara askeri kargo uçağı koronavirüs yeni tip korona corona coronavirüs virüs covid-19 kovid-19 sağlık
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX