0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Ekim 2020 Pazar 13:40:00 - Güncelleme:04 Ekim 2020 Pazar 13:50:00

Türkiye'den Ermenistan'a sert tepki: Barış ve istikrarın önündeki en büyük engel

Kaynak: DHA

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Bu saldırılar (Gence), Ermenistan'ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir. Ermenistan barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir' ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada,

"Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırıları, Ermenistan’ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldırıları kınıyoruz. İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Bu saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir. Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir.

Ermenistan’ın provokasyonuna gelmeyeceğini, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkını uluslararası tanınmış sınırları içinde kullandığını ve sivil halka zarar gelmemesi için mümkün olan tüm gayreti göstermekte olduğunu beyan eden Azerbaycan'ın bu tutumunu destekliyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Etiketler : Dışişleri Bakanlığı Ermenistan Türkiye Azerbaycan Azerbaycan ordusu Dağlık karabağ Azerbaycan halkı ermenistan saldırı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX