0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Nisan 2022 Cuma 15:37:00 - Güncelleme:08 Nisan 2022 Cuma 15:37:00

Türkiye'den Aliyev-Paşinyan görüşmesine ilişkin memnuniyet açıklaması

Kaynak: AA

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Brüksel'de yaptığı görüşmeden memnuniyet duyulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Aliyev ve Paşinyan'ın, 6 Nisan'da AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri görüşmede alınan, "İki ülkenin dışişleri bakanlarına barış anlaşması hazırlıklarına başlanması hususunda talimat verilmesi ve iki ülke arasında nisanın sonuna kadar ortak sınır komisyonu kurulması" kararlarının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, bölgede barış ve istikrar ortamının sağlanması için yürütülen çabaları desteklemekte ve bu çabalara aktif katkı sağlamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Brüksel buluşması

AB Konseyi Başkanı Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 6 Nisan'da Brüksel'de gerçekleştirdiği üçlü toplantıda barış anlaşmasının hazırlıklarına başlanılması ve sınır hattının belirlenmesi için ortak komisyon oluşturulması yönünde mutabakat sağlanmıştı.

Etiketler : Bakanlıktan yapılan yazılı Aliyev ve Paşinyan Türkiye Cumhuriyeti
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX