0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Aralık 2016 Salı 01:00:00 - Güncelleme:27 Aralık 2016 Salı 01:17:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yüksek gelirli ülkeler sınıfında

15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış törenine telekonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan “OECD, Türkiye'nin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı” dedi. 

Cumhurbaşkanı Ilgaz Dağı'na yapımı tamamlanan 15 Temmuz İstiklal Tüneli törenine İstanbul Beşiktaş'taki Mabeyn Köşkü'nden telekonferansla bağlanarak vatandaşlara seslendi. Erdoğan konuşmasına, “Size bir müjde veriyorum; OECD, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı” sözleriyle başladı.

15 TEMMUZ İHANETİNİ UNUTMADIK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Hesaplama Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte milli gelirden büyümeye kadar pek çok alanda aslında çok daha iyi bir seviyede olunduğunun ortaya çıktığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette sıkıntılarımız var. Sınırlarımız içinde ve dışında adeta yeni bir İstiklal Harbi mücadelesi veriyoruz. 15 Temmuz ihanetini unutmadık. Burada verdiğimiz kayıpları unutmadık. Şehitlerimizi, gazilerimizi unutmadık. Terörle mücadelede yaptığımız fedakarlıkları unutmadık.

KİMSE BİZİ ENGELLEYEMEYECEK 

Ama bütün bunlar aynı zamanda ülkemizin gelişmeye, kalkınmaya, büyümeye devam ettiği gerçeğini de ortadan kaldırmıyor. Türkiye, güvenlik sorunlarıyla birlikte büyüyebileceğini ispat etmiş bir ülkedir. Esasen terör saldırılarının ekonomik saldırılarla desteklenmesinin sebebi işte bu başarıdır.” Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmalarını kimsenin engelleyemeyeceğini vurguladı. “Şu anda sizlerle aynı heyecanı gerçekten Ilgaz Tüneli'nin o görünen aydınlık yüzünde yaşamak isterdim. Şimdi tabii ekranda izliyorum.” diyen Erdoğan, bir kez daha 15 Temmuz şehitlerine, terörle mücadele şehitlerine, Suriye'de El Bab şehitleri ve diğerlerine Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi. 

Hiçbir güç bu milleti dize getiremeyecek

Başbakan Yıldırım, “Onlar bölmeye çalıştıkça biz bir olduk, beraber olduk. Onlar yıkmaya çalıştıkça biz inşa etmeye. İmar etmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Başbakan Binali Yıldırım, “Hiçbir güç bu aziz milleti terörle dize getiremeyecek” dedi. Yıldırım Ilgaz Dağı'nda inşa edilen 15 Temmuz istiklal Tüneli'nin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende vatandaşlara seslendi. Yıldırım, “Onlar ayırmaya, bölmeye çalıştıkça biz bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. Onlar yıkmaya çalıştıkça biz inşa etmeye, imar etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ACILARI UNUTMAYACAĞIZ 

“Yaşadığımız acıları elbette unutmayacağız, unutturmayacağız, yaşadıklarımızdan çıkardığımız derslerle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” diyen Başbakan Yıldırım, “Bu acılar bir daha yaşanmasın diye gelecek nesillere aktarılacak Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli de hem istiklalimizin hem geleceğimizin sembolü olan en güzel eser oldu. Başı dumanlı Ilgaz Dağı'nın sizlere yaşattığı zorluklar bugün itibarıyla artık tarihe karışıyor” ifadelerini kullandı. Yıldırım, “Darbeler bizim kazanımlarımızı hep geri götürdü. AK Parti iktidarında 3 darbe girişimi oldu. Eğer koalisyon olsaydı biz de şapkamızı alır giderdik ama darbeciler milletin karşısına şapka çıkardılar. Darbecilere darbeyi yaptınız 15 Temmuz'da. İşte bu tünel 15 Temmuz şehitlerimizin hatırasını yaşatacaktır. 15 Temmuz gecesinin en büyük şahidi Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'dir” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX