0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ağustos 2020 Perşembe 10:16:00 - Güncelleme:27 Ağustos 2020 Perşembe 14:15:00

Türkiye'den peş peşe NAVTEX kararları

Doğu Akdeniz'de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamasına göre Oruç Reis için yeni NAVTEX yayınlandı. Oruç Reis 1 Eylül'e kadar çalışmalarını sürdürecek.

Doğu Akdeniz’de yeni gelişme… ‘Oruç Reis’in sismik araştırma çalışmaları ile Yunanistan’la gerilen ilişkilerde son hamle Türkiye’den geldi. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’nın bilgilerine göre Doğu Akdeniz’de peş peşe Navtexler ilan edildi.

1-2 Eylül için yapılan duyuruda Doğu Akdeniz’de iki ayrı bölgede atış eğitimi yapılacağı açıklandı.

ORUÇ REİS KARARI

Öte yandan Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmaları 1 Eylül’e kadar uzatıldı.

NAVTEX NEDİR?

İngilizce `Navigational text messages´ ifadesinin kısaltması olan Navtex, denizcilere yapılan bir tür uluslararası duyuru işlevi görüyor. Navtex paylaşımlarıyla seyir halindeki gemiler bilgilendiriliyor; tehlike ya da risklere karşı uyarılıyor.

Kazalar, meteorolojik tahminler, arama kurtarma faaliyetleri gibi durumlar hakkında mesajlar veriliyor. Mesajlar, Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi tarafından yayımlanırken, gemiler bunları Navtex cihazlarıyla algılayıp haberdar oluyor.

Etiketler : 0
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX