0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Kasım 2019 Pazartesi 10:19:00 - Güncelleme:11 Kasım 2019 Pazartesi 12:44:00

Türkiye nefesini tuttu! Erdoğan katıldı ve rekor geldi

arım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde milyonlarca fidan dikiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasiler Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen 'Geleceğe Nefes' etkinliklerinde bizzat yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fidan diktikten sonra kampanyaya dair detaylar hakkında konuştu.

Türkiye, 11 milyon fidan dikme organizasyonuyla yeşili doğaya kazandıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara Batıkent'te fidan dikme etkinliklerine katılarak rekora katkıda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''11 milyon fidan toprakla buluşuyor'' etkinliği kapsamında fidan dikim törenine katılıyor. Proje 81 ilde eş zamanlı gerçekleştiriliyor

Türk halkının büyük ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırılması da hedefleniyor.

ENDONEZYA'YA AİT REKOR ÇORUM'DA KIRILACAK

Etkinlikte ilk olarak, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun, Çorum'da 1 saatte 301 bin 111 adet fidan dikilerek kırılıp, Guinness Dünya Rekoru'nun Türkiye adına tescil ettirilmesi amaçlanıyor.

DİJİTAL ALBÜM OLUŞTURULACAK

Organizasyonda, ikinci rekor denemesi de fotoğraf alanında gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde vatandaşların fidan dikerken çektiği fotoğraflardan oluşan bir dijital albüm yapılacak. Daha sonra dünyanın en büyük online fidan dikme anını yansıtan albüm oluşturulup Guinness'e tescil ettirilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT KATILDI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, "#11milyonfidan" etiketiyle yaptığı paylaşımda, Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti. Erdoğan, Ankara Batıkent'te 11:11'de düzenlenecek olan ağaç dikme etkinliğine katıldı.

BAKANLIKTAN TEŞEKKÜR MESAJI 

Sitede, ağaçlandırma hedefinin aşılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nca teşekkür mesajı yayımlandı. Bakanlık mesajında, "Teşekkürler Türkiye. 'Geleceğe Nefes' seferberliğinde 11 Kasım 2019'da 81 ilde 2023 noktada dikilecek 11 milyon fidanı kısa sürede sahiplendiniz. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusundaki bu heyecana karşılık fidan sahiplenme kampanyamıza devam ediyoruz. Sahipleneceğiniz veya bağışlayacağınız fidanları 11 Kasım sonrasında da toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Haydi Türkiye bir gün değil, her gün geleceğe nefes olmaya" denildi. 

FİKRİN SAHİBİ 

Abdullah Enes Şahin adlı kişi, sosyal medya hesabından temmuz ayında, 'Bir fikrim geldi. Biz neden Ağaç Dikme Bayramı ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım' paylaşımında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu paylaşıma, 'Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık. Milli ağaçlandırma bayramımızın olması içinde ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız' diye cevap vermişti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX