0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ağustos 2021 Pazartesi 08:30:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2021 Pazartesi 09:28:00

Yalanı ortaya çıkan Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'nın "Türkiye mülteci merkezi olacak" sözlerini yalanlamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bakanlığı hedef aldı. Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İngiltere Savunma Bakanı'nın kaleme aldığı yazıda Türkiye'nin ismi bile geçmiyor. Okumaktan aciz birilerinin elinde kullanışlı sosyal medya şaklabanına dönen Kılıçdaroğlu'nun asırlık partiyi düşürdüğü durum üzücü" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz basınında yer alan bazı haberleri teyit etmeden "Türkiye mülteci merkezi olacak" sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu'nun resmi olmayan kaynaklar üzerinden söylemiş olduğu sözler bakanlık tarafından yalanlandı.

Türkiye Dışişleri tarafından yapılan resmi açıklama sonrasında Kılıçdaroğlu, yalanının ortaya çıkmasıyla birlikte bakanlığı hedef aldı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ASIRLIK PARTİYİ DÜŞÜRDÜĞÜ DURUM ÜZÜCÜ"

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaya ilişkin bir paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şu ifadelere yer verdi:

"İngiltere Savunma Bakanı'nın kaleme aldığı yazıda Türkiye'nin ismi bile geçmiyor. Okumaktan aciz birilerinin elinde kullanışlı sosyal medya şaklabanına dönen Kılıçdaroğlu'nun asırlık partiyi düşürdüğü durum üzücü..."

OLAY

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık basınında yer alan ve Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulacağını iddia eden haberleri yalandı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

"Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir"

Etiketler : CHP Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Varank ingiltere Savunma Bakanı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX