0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:16 Aralık 2018 Pazar 08:00:00

Türkiye karşılaştığı her zorlukla başa çıktı

Doha Forumu'nda konuşan Hazine Bakanı Albayrak, FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı zorlu mücadeleler yürütüldüğünü kaydetti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen “18. Doha Forumu”na katıldı. Albayrak, program kapsamında, gelişmekte olan pazarlar üzerine düzenlenen oturuma katıldı. Konuşmasında dünya ekonomisinin son dönemlerdeki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Albayrak, özellikle Türkiye'nin son birkaç yılda yüzleştiği başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere pek çok zorlukla nasıl başa çıktığını anlattı. 

TÜRKİYE'NİN HİKAYESİ İLGİNÇ 

Türkiye'nin yaşadığı son gelişmelerin sadece Türkiye için değil, gelişmekte olan pazarlar için de çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Albayrak, batı ile doğu arasındaki ekonomik çekişmelerden Türkiye'nin de etkilendiğini belirtti. Albayrak, “Türkiye'nin hikayesi ise oldukça ilginç. Bu Türkiye'nin ekonomi, politika ve demokrasi gibi alanlarda son 16 yıl içerisinde geçirdiği çok güçlü bir yolculuk” ifadelerini kullandı. 

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN KATKISI 

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuna dikkat çeken Albayrak, ülkemizin son zamanlarda karşılaştığı her türlü zorlukla başa çıkabildiğinin altını çizerek, “Siz biraz bu zorluklara değindiniz, darbe girişimi, diğer krizler... Ben de diyorum ki bunlar, 'sizi öldürmüyorsa güçlendirir' stratejisine uygun örnekler” dedi. Türkiye'nin PKK, DEAŞ FETÖ gibi birçok terör örgütü ile zorlu mücadeleler yürüttüğünü belirten Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin yeni geçtiği başkanlık sisteminin ülkenin gelişimine sağladığı büyük katkılara değindi. 

YAPTIRIMIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'ın ekonomisini çeşitlendirecek adımlar atarak her geçen gün daha fazla kendine yeter hale geldiğini belirterek, “Katar küresel çapta aktiftir, Katar ekonomisi büyüyor, Katar güçleniyor. Bu, yapay bir kriz. Yaptırımlar kabul edilemez. Ortadaki sorun ne olursa olsun, biz yaptırımın her türlüsüne karşıyız” dedi. Doha'da habercilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu Kaşıkçı cinayetine ilişkin de şunları söyledi: “Başkan Erdoğan bizim tarafımızdan yürütülen soruşturmanın gayet şeffaf ve güvenilir olduğunun altını net bir şekilde çizdi. Suudi tarafın yürüttüğü soruşturmada elde edilenlere ilişkin bizde bir bilgi yok. O soruşturma da şeffaf ve güvenilir olmalı. Türkiye bu konunun peşini bırakmayacak, sonuna kadar üzerine gidecek.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX