0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Haziran 2019 Salı 19:10:00 - Güncelleme:25 Haziran 2019 Salı 19:13:00

Türkiye Amman Büyükelçisi Karagöz: Hicaz Demir Yolu tüm Orta Doğu'nun ortak mirası

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Hicaz Demir Yolu'nun tüm Orta Doğu halklarının ortak mirası olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Ürdün Büyükelçiliği himayesinde ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile TİKA Program Koordinasyon Ofisi’nin iş birliğiyle, Ürdün'ün başkenti Amman'da "İstanbul’dan Hicaz’a Demiryollları: Arşiv Belgeleri Sergisi ve Konferans" etkinliği düzenlendi. 

Etkinlik, Kraliyet ailesi, diplomatlar, Ürdün halkı ve ülkede yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Prof. Azmi Özcan da konferans verdi. 

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, açılış konuşmasında Ürdün hükümetine tarihi Hicaz Demir Yolu'na sahip çıkıp hala kısmen işlettiği için teşekkürlerini sundu.

"Hicaz Demir Yolu tüm Orta Doğu halklarının ortak mirasıdır." ifadesini kullanan Büyükelçi Karagöz, Hicaz Demir Yolu Amman istasyonunu ihya projesi için de TİKA’ya teşekkür etti.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX