0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2018 Çarşamba 07:05:00 - Güncelleme:17 Ocak 2018 Çarşamba 07:16:00

Türkiye Afrin için teyakkuzda! Namlunun ucundaki PYD paçavralarını indirdi

Türkiye, Afrin harekatı için hazırlıklarını tamamladı, birlikler teyakkuza geçirildi. Korkuya kapılan teröristler bölgedeki paçavralarını topladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye’nin ‘terör ordusu’ konusundaki kararlılığını aralarında ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’ın da olduğu 27 NATO üyesi ülkenin Genelkurmay Başkanları’na bir kez daha tekrarladı. Orgeneral Akar, NATO Karargahı’nda Türkiye’nin terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade etmeyeceğini söyledi. 

HATADAN DÖN UYARISI  

Orgeneral Akar, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı’nın açılış oturumunda söz aldı. Orgeneral Akar, üye ülkelerin genelkurmay başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, “NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır” ifadesini kullandı. “DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir.” diyen Akar, “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz” diye konuştu.  Akar’ın konuşmasında Türkiye’nin beklentilerini ve terör örgütleriyle mücadelesinde kararlılığını net şekilde ortaya koyduğu bildirildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırları tehdit edilen Türkiye için NATO’nun ne yaptığı sorusuna Brüksel’denh isimsiz cevap geldi. AA’nın adını vermeyen bir NATO yetkilisine dayandırdığı haberinde NATO’nun Türkiye’nin güvenliğine önem verdiğini, bu çerçevede giderek zorlaşan güvenlik ortamında Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlamaya devam ettiğini savundu.

SINIRDA TEYAKKUZ  

Öte yandan harekat için geri sayım sürerken sınırdaki obüs ve füzeler namlularını Afrin’e çevirdi. Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu’na konuşllu obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre terör örgütünün mevzilerini bombalayacak. Çok sayıda askeri zırhlı araç da Oğulpınar Sınır Karakolu’na konuşlandırıldı. Sınır birliklerine “teyakkuzda olun” talimatı verildi. Afrin operasyonu kapsamında Hatay’ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı’daki birliklere zırhlı askeri araç sevkıyatı devam ederken, askerler elleri tetikte verilecek emirleri bekliyor.

TSK, terör örgütü PKK/PYD’nin Afrin’den Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez’e düzenlediği her saldırıya misliyle cevap veriyor. Türk savaş uçakları Afrin’in el-Basuta köyündeki terör yuvalarına bomba yağdırdı. 

Tahran: Amerika Suriye’yi terketsin

İran, ABD’nin Suriye’de PKK/PYD ile kuracağı terör ordusuna tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’nin kararını “ülkelerin iç işlerine müdahale” olarak niteledi. Kasımi, “ABD’nin Suriye’de Sınır Güvenlik Gücü kararı ülkelerin iç işlerine apaçık müdahale etmektir. Bu karar, Suriye krizini daha karmaşık hale getirmesinin yanı sıra bu ülkedeki istikrarsızlığı artıracaktır” dedi. Türkiye, Rusya ve İran’ın diyalog, Astana görüşmeleri ve çatışmasızlık bölgeleri oluşturma yoluyla Suriye’deki krize son vermeye çabaladıklarını belirten Kasımi, ABD’nin en kısa zamanda Suriye’deki güçlerini çekmesi gerektiğini kaydetti.  

Afrin harekatına ABD’den yeşil ışık

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Afrin’deKİ PKK unsurlarına ilişkin, “Onlar DEAŞ’le mücadele operasyonlarımızın parçası değil. Desteklemiyoruz, onlarla hiçbir ilgimiz yok. Amerika’nın Afrin’de verdiği bir destek ve eğitim de yok. SDG alanlarının dışındaki unsurlara destek vermiyoruz” dedi. Bir diğer Pentagon Sözcüsü Eric Pahon ise, “Türkiye ile görüşüyoruz, kaygılarını anlıyoruz” açıklaması yaparken DEAŞ karşıtı Koalisyon Sözöcüsü Albay Ryan Dillon da şöyle konuştu: Afrin operasyon alanlarımızdan değil. Başta Ebu Kemal’in Kuzeyi ve Fırat Nehri’nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere Orta Fırat Vadisi boyunca ortaklarımıza destek veriyoruz.”   

YPG’nin Suriye’de ‘federalizm’ hayali

Terör örgütü PKK/PYD’nin paravan örgütü Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sorumlusu Mustafa Balli, ‘Sınır Nöbetçileri’ adını verdikleri 30 bin kişilik gücü ABD’nin sadece silahlandırıp eğiteceğini söyledi. ‘’Kuzey Suriye Federasyonu’nun sınırlarını koruyacak bu güç, Suriye içinde federalizmin bir sınırı oluştuğunu gösteriyor’’ dedi. “ABD ile bir anlaşmamız, ittifakımız vardır. ABD ile ortağız” diyen Balli, ‘Kuzey Suriye Federal Bölgesi’ne ABD’nin olumlu baktığını aktardı. Balli, şöyle devam etti: “30 bin kişi, Kuzey Suriye Federal Bölgesi’nin sınırlarını koruyacaktır. Amerika federalizme olumlu bakıyor. Olumlu bir şekilde yardımcı oluyor. Bu 30 bin asker, Türkiye ve Irak sınırını koruyacak. Bizim rejimle olan sınırımızı da koruyacak. Bu da şu anlama geliyor: Suriye içerisinde federalizmin bir sınırı oluştu.’’ 

KOMANDOLAR DA SINIRDA

Takviye amacıyla sınıra sevkedilen zırhlı, tank ve obüs takviyesiyle beraber komandolar da Hatay’a geldi. Komandolar, sınır birliklerine gönderildi. Sınırın karşı tarafında ise PYD/PKK mevzilerinden örgüt paçavralarının kaldırıldığı görüldü. Star

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX