0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Ağustos 2021 Çarşamba 07:14:00 - Güncelleme:04 Ağustos 2021 Çarşamba 07:14:00

TSK komuta kademesinde YAŞ heyecanı

YAŞ bugün Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak, kuvvet komutanlarının durumu ele alınacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplanacak. YAŞ'ta, 123 general ve amiralin terfi ve emeklilik durumları da ele alınacak, albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri de karara bağlanacak.

GÖREV SÜRELERİ DOLDU

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, yaş haddinin yanı sıra görevdeki bekleme süresini de henüz doldurmadı. TSK'da atama, terfi ve emeklilikte 30 Ağustos tarihi baz alınıyor. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler 18 Eylül 1954 doğumlu olduğu için 18 gün farkla görev süresine 1 yıl daha devam edebilecek. Görev süreleri birer sene uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın yanı sıra yaş haddini bu sene dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar'ın durumları da görüşülecek. Teamüllere göre; Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın yerine 1. Ordu Komutanı Musa Avsever atanabilir. Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz'ün yerine Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal'ın yerine de Donanma Komutanı Ercüment Tatlıoğlu'nun atanması bekleniyor.

(Akşam)

Etiketler : başkan erdoğan komuta kademesi yüksek askeri şura
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX