0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ocak 2018 Salı 08:46:00 - Güncelleme:30 Ocak 2018 Salı 14:18:00

TSK: 649 terörist etkisiz hale getirildi

TSK, 11. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda 649 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtti.

TSK'dan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 649 olduğu bildirildi. Harekatın, Türkiye'nin hudutlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatıldığı vurgulanan açıklamada BMGK’nin ilgili maddelerine atıfta bulunuldu. TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Siviller için hassasiyet

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

3 hedef imha edildi

Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

649 terörist etkisiz

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur.

“Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX