0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2019 Pazartesi 14:37:00 - Güncelleme:21 Ocak 2019 Pazartesi 16:40:00

Trump'tan Türkiye'ye birlikte çalışma teklifi! Başkan Erdoğan açıkladı

Ankara'da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda konuşan Başkan Erdoğan ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Trump'ın Türkiye'ye birlikte çalışma teklifinde bulunduğunu açıklayan Başkan Erdoğan "Trump, ben konuyu açmadan "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar" dediğini kaydetti.

Başkan Erdoğan "Dün akşam Trump yaptığımız görüşmede de tekrar hatırlattı. Türkiye ile ticaret hacmimizi yeterli bulmuyoruz 75 milyar doları yakalamamız gerektiğini ifade etti. Bunu hep beraber yapacağız her alanda birlikte yapacağız. Ayrıca konuyu ben açmadan o açtı. "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum. Demir çelik konusunu da arkadaşlarımız oturup konuşsunlar adımlarımızı atalım ifadelerini kullandı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu çatı altında bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle büyüttük. İşadamlarımızı, yatırımcılarımızı dış dünyaya sizlerle birlikte açtık. İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. Yeni nesillere 2023 ve 2071 vizyonumuzu sizlerle birlikte emanet edeceğiz. Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU...

Türkiye'nin en büyük sorunu dışarıda rekabet ettiği güçler değil, kendi içimizdeki kifayetsizlerdir.

Bunlar kendi insanlarına güvenmedikleri için hep birilerinin gölgesi altında, birilerinin emrinde hareket etmişlerdir.

Herhalde bunlar sanıyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille indi. İçerideki insanları ve imkanları da bir kaya kovuğundan çıktı... Bunlar böyle zannediyor. Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor. 2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik.

FAİZLERDE ORAN DÜŞTÜ FAKAT MARKETLERDEKİ FİYATLAR HALA DÜŞMÜYOR

Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların sebepleri üzerinde birlikte düşünmeliyiz. Kimseye zararına iş yap demiyoruz ancak faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş. Hala marketlerde fiyatlar düşmüyor. Anlaşılan bazıları krizi fırsata çevirme derdinde. Birilerinin piyasanın kılıfı şartları kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir. Bu marketlerde halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız

SAYIN TRUMP İLE DÜN AKŞAM YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE...

Sayın Trump ile dün akşam yaptığımız görüşmede ABD ile ticaret hacmimizi 75 milyar dolara yükseltmek konusunu yeniden masaya yatırdık. Trump, ben konuyu açmadan "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar" dedi.

MÜNBİÇ'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Biz Cudi'de Gabar'da teröristlerle mücadele etmiyoruz. O bizim için ikinci plan. Birinci plan, sınır ötesinde terörle ve teröristlerle mücadele ediyoruz. Bu vesileyle Afrin şehitlerimize, Zeytin Dalı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi bu mücadele kolay bir mücadele değil, bundan sonra da kolay olmayacak. Mücadeleyi sürdüreceğiz. Kim olursa olsun, en ufak bir saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler.

TÜRKİYE GERÇEK GÜCÜNÜN FARKINA VARDI

Türkiye gerçek gücünün farkına vardı. Bizi oyalayanların amacının sınırlarımızı DEAŞ, PKK/YPG terör örgütleri vasıtası ile delik deşik etmek olduğunu oraları kontrol altına aldığımızda daha iyi gördük.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX