0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Ağustos 2020 Perşembe 13:40:00 - Güncelleme:06 Ağustos 2020 Perşembe 16:17:00

Terör örgütü PKK'da çözülme sürüyor! 3 terörist daha teslim oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı operasyonları sonucu terör örgütü PKK'dan kaçışlar devam ediyor. Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı terörist daha Şırnak/Cizre'deki hudut karakolumuza teslim oldu.

MSB, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan PKK'lı teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kararlı operasyonları sonucu terör örgütü PKK'dan kaçışların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK'lı terörist daha Şırnak-Cizre'deki hudut karakolumuza teslim oldu." ifadesine yer verildi.

BİR AÇIKLAMA DA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ikna çalışmaları neticesinde; 2 bölücü terör örgütü mensubu, Şırnak Cizre'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

İçişleri Bakanlığı, emniyetin ikna çalışması sonucu 2 PKK'lı teröristin Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün ikna çalışmaları sonucu Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerden birinin 5, diğerinin 6 yıl önce örgüte katıldığı ve Suriye'de faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Böylece, 1 Ocak'tan bugüne kadar sadece ikna yoluyla teslim olan teröristlerin sayısı 125'e, teslim olan örgüt mensuplarının sayısı da 137'ye yükseldi.

Etiketler : msb terörist pkk teslim oldu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX