0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Aralık 2020 Perşembe 09:50:00 - Güncelleme:03 Aralık 2020 Perşembe 10:47:00

Terör örgütü PKK Sincar'dan çıkarıldı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda yapılan açıklamaya göre, tüm silahlı yapılar, Sincar'ı terk etti. Bağdat ve Erbil arasında terör örgütü PKK'nın da bölgeden çıkarılmasını öngören Sincar Anlaşması imzalanmıştı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda yapılan açıklamaya göre, tüm silahlı yapılar, Sincar'ı terk etti

AA'nın resmi haber ajansına dayandırdığı haberinde, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci şu ifadeleri kullandı:

"Merkezi yönetim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yapılan anlaşmaya göre, Sincar'da araziyi kontrol etme ve güvenliği sağlama görevi federal güçlerindir"

TÜRK KAYNAKLAR: TERÖRİSTLERİN BÖLGEDEN ÇIKTIĞI TEYİT EDİLMEDİ

Merkezi yönetime bağlı federal polisin ilçenin içinde konuşlandığını kaydeden Hafaci, sınır muhafızlarının da ilçenin dışında, Irak-Suriye sınırında yerini aldığını belirtti.

Türk güvenlik kaynakları ise durumun ihtiyatlı şekilde takip edildiğini belirterek, henüz teröristlerin bölgeden çıktığını teyit etmedi.

Etiketler : pkk sincar ırak terör örgütü
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX