0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mayıs 2020 Salı 21:24:00 - Güncelleme:26 Mayıs 2020 Salı 21:24:00

Terör devleti İsrail'e Türkiye şoku! Reddedildi...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz yeni hükümet konusunda anlaşmıştı. Ankara ile ilişkileri düzeltme teklifi yapan İsrail yetkilileri, Filistin'i ilhak planı ve Kudüs olaylarından dolayı Türkiye tarafından reddedildi.

Terör devleti İsrail'de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, koronavirüs salgını devam ederken "acil birlik hükümeti" kurmak için gerekli anlaşmayı imzalamıştı. İki lider, üç erken seçime neden olan bir yıllık sürecin sonunda koalisyon kurmak için anlaşmışlardı.

Haber 7'nin haberine göre; Mavi Beyaz İttifakı lideri Gantz'ın ve Netanyahu'nun başında olduğu Likud arasında yapılan anlaşmaya göre, ilk 18 ay Netanyahu başbakan olacak ve Gantz yardımcılığını üstlenecek. Daha sonra ikili arasında görev değişimi yapılacak. Netanyahu'nun başbakan olduğu süreçte Gantz Savunma Bakanı, Mavi-Beyaz'ın iki numaralı ismi Gabi Ashkenazi ise Dışişleri Bakanı olacak.

YENİ HÜKÜMETİN TEKLİFİNİ TÜRKİYE REDDETTİ

Bu gelişmeler sonrası israil basınında Türkiye ilgili çarpıcı bir haber gündeme geldi.

İsrailli ünlü gazeteci Simon Aran, yeni kurulan İsrail hükümetinin Ankara'ya ilişkileri onarmayı teklif ettiğini duyurdu. Ancak ilhak planını kabul etmeyen ve Kudüs'ün "kırmızı çizgi" olduğunu her daim dile getiren Türkiye bu teklifi anında reddetti.

Etiketler : terör devleti israil filistin türkiye
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX