0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Temmuz 2020 Pazar 19:22:00 - Güncelleme:26 Temmuz 2020 Pazar 21:14:00

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli açıkladı: Çanakkale'deki yangınların hepsi kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çanakkale'de meydana gelen orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli "Bölgesel yangınlar tamamen kontrol altına alınmıştır. Çanakkale'deki yangın sırasında Edirne Keşan'dan da bir yangın haberi aldık ve o bölgedeki yangın da kontrol altına alınmıştır. Hepsinin soğutma faaliyetleri sürdürülüyor." açıklamasında bulundu.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 5 farklı noktada çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarını havadan inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tüm yangınlar şu saat itibariyle, şöyle söyleyebilirim ki, hepsi kontrol altında. Hepsinde soğutma faaliyetleri sürdürülüyor” dedi.

Yangın söndürme çalışmalarını havadan inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Kilye Koyu'nda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı İdari binasında bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli açıklamasında, “Isparta'da 1, İzmir'de 1, Maraş'ta 1, Kastamonu'da 1, Elazığ'da 2, Kütahya'da 1 ve Çanakkale'de de 5 olmak üzere 12 bölgemizde yangınlarla mücadele edildi ve ayrıca 6 ziraat yangınıyla da mücadelemiz sürdü. Son haftadaki yangınlarla ilgili genel bilgi verecek olursak da 136 orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bunun yanı sırada 128 kırsal yangına da orman teşkilatı olarak müdahale ettik. Bu sene ilk defa İHA'ları kullanıyoruz. İHA'ları kullanmaktan dolayı da son haftada 62 tane yangının tespiti konusunda da İHA'lardan da faydalandık. Deneme olarak başladığımız bu yıl İHA'lardan ciddi, güzel neticeler aldık” dedi.

Etiketler : çanakkale yangın orman yangını tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX