0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Kasım 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:30 Kasım 2019 Cumartesi 08:00:00

Tanap Bugün Avrupa'ya bağlanıyor

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın Avrupa bağlantısı, Edirne'de düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

Yatırım tutarı yaklaşık 7 milyar dolar olan TANAP, bugün Yunanistan sınırında Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) üzerinden, Avrupa'ya bağlanacak. Avrupa tarafındaki süreçlerin tamamlanmasının ardından TANAP üzerinden gaz sevkıyatına başlanacak.

LİDERLER KATILACAK

Ederine'nin İpsala ilçesi Sarıcaali köyünde bulunan TANAP MS4 Ölçüm İstasyonu'nda gerçekleştirilecek törene, Başkan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılması bekleniyor. Ayrıca törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile ilgili ülkelerin enerji bakanları dakatılacak.

20 İLDEN GEÇİYOR

TANAP'ın Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan'ın Posof ilçesi Türkgözü köyünde başlayan yolculuğu, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere, 20 il ve 67 ilçeden geçerek Türkiye-Yunanistan sınırında sona eriyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX