0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:16 Ocak 2019 Çarşamba 08:59:00

Suriyeliler Mehmetçik'i dört gözle bekliyor

Ülkelerindeki iç savaşta yaşadıkları bölgeler terör örgütü YPG-PYD/PKK tarafından işgal edilen Suriyeli Kürtler ve Araplar, topraklarının kurtarılmasını istiyor. 

Türkiye sınırındaki Tel Abyad, Rasulayn ve Ayn el-Arab’dan yüz binlerce Suriyeli, toprakları terör örgütlerince işgal edilince Şanlıurfa'ya sığınmak zorunda kaldı. Suriyeliler, Suruç’ta kendileri için oluşturulan Türkiye'nin en büyük çadırkentinde huzur içinde yaşamlarına devam ediyor. 

TSK TEMİZLEYECEK 

Tüm ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan Suriyeli Kürt ve Araplar, ülkelerine barışın gelmesi için topraklarının terör örgütü YPG-PYD/PKK'nın işgalinden kurtarılmasını umutla bekliyor. “Devlet bize çok iyi bakıyor. Eğer Türkiye'ye gelmeseydik orada perişan olacaktık” diyen Ahmet Süleyman “Biz artık bu bölgelerin terörden temizlenmesini istiyoruz. Türkiye'nin temizlediği bölgeler artık güven, selamet içinde” dedi. 

TERÖR BİTSİN ÇAĞRISI 

Tel Abyadlı Kürtlerden 5 çocuk annesi Esma el Hadi, “Artık ülkemizde terör bitsin istiyoruz. Tekrar eski günlerdeki gibi mutlu yaşamak istiyoruz” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX