0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ağustos 2021 Pazar 07:00:00 - Güncelleme:15 Ağustos 2021 Pazar 09:40:00

Sümela'da ayine gelecek olan Pontus başkanı sınır dışı edildi!

Sümela Manastırı'nda Patrik Bartholomeos'un düzenleyeceği ayine katılmak üzere Atina'dan önceki akşam Türkiye'ye gelen Yunanistan Pontusluları Federasyonu Başkanı Yorgos Vartihimadis, aynı akşam Atina uçağıyla ülkesine sınırdışı edildi.

Yunanistan'da kriz yaratan gelişme sonrası Atina resmi bir protesto yayınladı. Buna karşılık Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Ülkeye giriş koşullarını belirleme yetkisinin, her devletin egemenlik hakkı olduğunu Yunanistan'a hatırlatırız. Ülkemize giriş koşullarını taşımayan bu Yunan vatandaşı hakkında, kanunlarımıza uygun bir şekilde havalimanında işlem yapılmış ve ardından ülkesine geri gönderilmiştir" ifadesi kullanıldı.

SÖZDE SOYKIRIM

Akşam'ın haberine göre, Meryem Ana ayinine katılmak için gelen Yunan kafilesinin geri kalanına ise giriş izni verildi. Osmanlı döneminde Karadeniz'deki Rumlara soykırım yapıldığına dair iftiraları savunan Vartihimadis, daha önce de istenmeyen kişi olarak ülkesine gönderilmişti.

Etiketler : YUNANİSTAN ATİNA karadeniz Vartihimadis
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX