0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Kasım 2019 Salı 09:50:00 - Güncelleme:26 Kasım 2019 Salı 13:42:00

Sözcü yazarı Rahmi Turan kumpas için özür diledi, Başkan Erdoğan teşekkür etti

"Külliye'ye giden CHP'li" iddiasını köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşesinden hem Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan hem de Muharrem İnce'den özür diledi. Başkan Erdoğan da bugünkü grup konuşmasında Rahmi Turan'a özründen dolayı teşekkür etti

Gazeteci Rahmi Turan, geçtiğimiz hafta köşesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir CHP'li siyasetçinin gittiğini iddia etmiş, görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine CHP Genel Başkanı olması gerektiğini söylediğini öne sürmüştü. Bu iddiaların ardından konuşan Muharrem İnce, bu kişinin kendisi olmadığını, iddiaların CHP içinden çıktığını söylemişti. "Külliye'ye giden CHP'li" tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki göstermiş, AK Parti'den de çeşitli açıklamalar gelmişti.

Turan, Sözcü gazetesindeki bugünkü yazısında, "Haber kaynağım olan 20 yıllık gazeteci arkadaşıma güvenerek kulis bilgisi niteliğinde (iç sayfada) yazdığım yorum-haberle Türkiye'nin gündemini bu kadar meşgul ettiğim için son derece üzgünüm" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Yalova milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve okurlardan özür dileyen Turan, "Bunu bir trafik kazası gibi kabul etmek gerekiyor. Kasıtlı olmadan, dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan bir hatadır bu" ifadelerini kullandı.

Rahmi Turan ayrıca, "CHP ve çete, birbirine taban tabana zıt iki sözcük. Bu durumda parti merkezi bir 'Araştırma komisyonu' kurarak konuyu mutlaka aydınlığa çıkartmalıdır" dedi.

Erdoğan'dan Rahmi Turan açıklaması: Teşekkür ederiz

Başkan Erdoğan, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın ortaya attığı iddia ile ilgili bugün özür dilemesi üzerine "Teşekkür ederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Beştepe'de CHP'li Erdoğan ile görüştü" iddiaları ile ilgili partisinin grup toplantısından cevap verdi. "Hiçbir CHP'li gizli saklı yanımıza gelmedi" açıklamasında bulunan Erdoğan, iddiayı ortaya atan Rahmi Turan'a özür dilediği için teşekkür etti.

Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısında "Erdoğan'la görüşen CHP'li" iddiasına ilişkin tüm taraflardan özür dilemişti. "Olmayan görüşmeyi ortaya atan gazeteciyi siciline bakarak mazur görebiliriz." diyen Erdoğan, "Bugünkü yazısında özür dilemiş. Bizden de özür dilemiş, teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX