0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2019 Salı 09:42:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2019 Salı 12:39:00

Operayon haberleri peş peşe geldi... Çok sayıda gözaltı kararı var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına yönelik FETÖ soruşturmasında 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan yürütülen soruşturmada, 9 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün Kara, Hava ve  Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 11'i mahrem imam 41'i muvazzaf asker 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile  ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle  haberleştikleri belirlenen Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli  129 asker ile bu kişlerden sorumlu 11 mahrem imam hakkından gözaltı kararı  verildiği bildirildi.

Açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 2 albay, 4 yarbay, 7  binbaşı, 17 yüzbaşı, 16 üsteğmen ve 4 teğmen, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 31  astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 2 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 3  yüzbaşı ve 40 astsubay ve bunlardan sorumlu 11 mahrem imamın yakalanmasına  yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 41 askerin aktif görevde olduğu  belirtildi.

İZMİR'DE 13 ZANLI YAKALANDI  

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ)  yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması  kapsamında aralarında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı  tespit edilen zanlıların da bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  İzmir merkezli Ankara, Eskişehir ve Manisa'da gerçekleştirilen operasyonda 13  şüpheli yakalandı.

Bu arada gözaltına alınanlar arasında bulunan Çankaya İlçe Emniyet  Müdürlüğünde görevli polis memuru F.B'nin ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

5 ÖĞRETMENE GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'nün gizli haberleşme programı  ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle 9 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildiği  bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerden 5'inin Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince  yürütülen operasyonla gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin yakalanmasına  yönelik çalışmanın sürdüğü belirtildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX