0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ocak 2018 Cumartesi 14:14:00 - Güncelleme:27 Ocak 2018 Cumartesi 17:02:00

Sınırda mevzi kazan teröristler vuruldu! İşte Zeytin Dalı Harekatı'nın 8. gününde yaşanan son dakika gelişmeler

Son dakika haberi... TSK'nın hava saldırıları ve Türkiye sınırı içindeki mevzilerden top atışları ile 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, 8. gününde. Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. Askerler ile ÖSO birliklerinin yoğun yağış ve sise rağmen Afrin'e ilerleyişi sürüyor, Türkiye sınırı ile Afrin arasındaki birçok köyün ise kontrolü sağlandı. Ajanslara düşen son dakika bilgisine göre Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyü, 740'ncı nokta olarak bilinen bölge ve örgütün eğitim kampı ele geçirildi. Öte yandan başarıyla süren operasyonda köşeye sıkışan PYD/PKK'lı teröristlerin sivil elbise giyerek gizlenmeye çalıştığı da öğrenildi. İşte tarihi operasyonda dakika dakika yaşananlar...

AFRİN HAREKATINDA 8. GÜN

ROKETİN DÜŞTÜĞÜ EVİ ZİYARET ETTİLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kilis Valiliği ziyareti sonrasında Tekye Mahallesi'nde çatısına roket düşen evi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte ziyaret etti. Yoldaki vatandaşları selamlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile Orgeneral Akar, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, çatıya düşüp patlamayan roketli saldırıda 2 kişinin hafif yaralandığını söyledi. Orgeneral Hulusi Akar ise kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara "Az kaldı" dedi.

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ DEVAM EDİYOR

16.25: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay sınırında gün boyu helikopter hareketliliği yaşandı. Helikopterin Afrin bölgesine gün boyunca gittiği görüldü.

ÇAVUŞOĞLU, GÜL VE AKAR'DAN KİLİS'TE İNCELEME

16.15: Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının kent merkezine yönelik roketli saldırısında hasar gören binada incelemelerde bulundu. Buradan Kilis'e geçen Orgeneral Akar, Vali Mehmet Tekinarslan'ı ziyaret etti, PYD/PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında ağır hasar gören Çalık Camisi'nde inceleme yaptı. Akar, daha sonra kentte temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül ile bir araya geldi. Saat 15.00 sıralarında Afrin'deki teröristler tarafından ateşlenen roketin isabet ettiği 7 Aralık Mahallesi'ndeki binaya geçen Çavuşoğlu, Gül ve Orgeneral Akar, yetkililerden bilgi aldı.

TSK, SURİYE'NİN AFRİN'DE PYD/PKK HEDEFLERİNİ TOPÇU ATIŞLARIYLA VURDU

15.26: TSK tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında topçu birliklerinin terör mevzilerine atışları sürüyor. Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki sınır birliklerinden terör örgütüne ait hedeflere en az 20 topçu atışı yapıldı. Patlama sesleri, Suriye sınırındaki bazı yerleşim yerlerinden de duyuldu.

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR KİLİS'TE

14.38: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Kilis'e geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HEPSİNİN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇERİZ

13.30: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert mesaj.... "Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Dostluk elini uzatana kapımızı açarız. Ama bize saldıran hiç kimsesinin gözünün yaşına bakmayız. Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz"

"Hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz"

SINIRDA MEVZİ KAZAN TERÖRİSTLER VURULDU

12:45: ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar ilçesi ile Suriye'nin Rasulayn kenti arasındaki sınır hattında iş makineleriyle mevzi kazan PKK/YPG'li 10 kişilik terörist grubu, tank atışıyla ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi. Ceylanpınar ilçesi karşısında yer alan Suriye'nin Rasulayn kentinde PKK/YPG'li 10 kişilik terörist grubu, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından sınır hattında mevzi kazmaya başladı. Son bir haftada taciz ateşlerinin yapıldığı bölgede mevzi kazıldığını fark eden güvenlik güçleri harekete geçti. Sınırda konuşlu topçu birlikleri, mevzi kazılan yeri, tank atışıyla ateş altına aldı. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği bölgede atışın ardından yükselen alev topu da görüntülendi.
 

12.22 İran Devrim Muhafızları’nın önde gelen komutanlarından General Ahmed Vahidi, Türkiye’nin Zeytin Dalı operasyonunu değerlendirerek, Suriye’nin kuzeyindeki mevcut krizin bir numaralı sorumlusunun ‘ABD’nin buradaki varlığı’ olduğunu ileri sürdü.

İran Yüksek Ulusal Savunma Üniversitesi Başkanı ve eski Savunma Bakanı General Vahidi, “Kuzey Suriye’deki krizin ana sorumlusu ABD’nin buradaki gayri meşru varlığı ve bu ülkeyi parçalamaya yönelik çabalarıdır. Elbette, Türkiye de bölgenin hassasiyetlerine karşı dikkatli olmalıdır” dedi.

İran: Türkiye, ABD'nin planlarını bozmaya çalışıyor

ALİ BEKKİ KÖYÜ, 740. NOKTA VE ÖRGÜTÜN EĞİTİM KAMPI TEMİZLENDİ

11.56: Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO birlikleri 8. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD/PKK'nın yuvalandığı Afrin ilçesinin kuzeybatısında yer alan Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünde kontrolü sağladı. Öte yandan TSK ve ÖSO birlikleri, Raco beldesindeki 740'ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdi.

TSK Ali Bekki köyünü ele geçirdi

AFRİN'DE ÇATIŞMALAR KÖY KÖY SÜRÜYOR

11.55: Afrin Zeytin Dalı Harekatı'nın 8. gününde Gülbaba mevkinde YPG ile ÖSO ve TSK'ya bağlı birlikler arasında sıcak çatışmalar sürüyor. Gülbaba mevkinde çatışmalar, karşılıklı iki köy arasında sürüyor. Sınırda konuşlanan birlikler tarafından YPG mevzileri ateş altına alınıyor. Sınırdaki tanklarla YPG mevzilerini vurması kameralara da yansıdı. Bölgedeki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

AFRİN'DE KAÇACAK DELİK ARAYAN TERÖRİSTLERİN YENİ OYUNU ORTAYA ÇIKTI

11.01: Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ile köşeye sıkışan PYD/PKK'lı teröristler, sivil elbise giyerek gizlenmeye çalışıyor. TSK tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sekizinci gününde başarıyla sürüyor.

PYD/PKK'lı teröristlerden "sivil elbise" aldatmacası

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI McMASTER İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

10.42: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı, yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalındı.

ABD’den geri adım! PYD/YPG’ye silah vermeyeceğiz!

'SKORSKY' HELİKOPTER SINIRI GEÇTİ

10.34: Hatay'ın Hassa ilçesinde,2 'Skorsky' ve 1 askeri askeri helikopter, sınırı geçti. Sabah erken saatlerde ilçe üzerinden uçan helikopterin tam teçhizatlı oldukları görüldü. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu.

394 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

10.11: Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. Zeytin Dalı Harekatı'nın başından itibaren Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından terör örgütlerine ait 340 hedefin imha edildiği bildirildi.

TSK'dan Afrin açıklaması

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX