0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:23 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00

Savunmada milli teknoloji hamlesi

Savunma, havacılık ve uzay sanayiinde faaliyet gösteren 27 firmanın katılımıyla Türkiye'nin en büyük derneği SAHA İstanbul'un üye sayısı 342'ye yükseldi. 

Türkiye'nin savunma sanayiindeki milli teknoloji hamlesine destek vermek amacıyla faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük kümelenmesi haline gelen Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) yeni katılımlarla güçlendi. ASELSAN, THY Teknik, Kale Kalıp, Baykar, BMC, STM, Kordsa, Petlas, Ermaksan, Durmazlar, TÜMOSAN gibi faaliyet alanlarına liderlik eden şirketleri aynı hedefte buluşturan SAHA İstanbul, geçen sürede Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi haline geldi. 

YENİ ÜYELER KATILDI 

SAHA İstanbul, 2019'a 27 yeni firmanın katılımıyla büyüyerek başladı. Türkiye'nin lider havacılık sanayii şirketi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ülkedeki test ve değerlendirme altyapısının etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulan TRTest, kümelenmenin yeni üyeleri oldu. Yeni üyelerle birlikte SAHA İstanbul’un üye sayısı, 11'i üniversite olmak üzere 342'ye yükseldi. 

HEDEF YENİ MİLLİ SİSTEMLER 

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılarken ihracat da yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Bayraktar, bunun karşılığını kümelenmeye gösterilen ilgiyle aldıklarını dile getirdi. Yeni katılımların kümelenme bünyesinde farklı işbirliği fırsatları sunacağını vurgulayan Bayraktar, “Kümelenme bünyesinde bugüne kadar gurur duyduğumuz çeşitli işlere imza atıldı. Yeni katılımlarla bunların sayısını artırmayı, savunma, havacılık ve uzay sanayiinde yerlilik oranını yükseltmeyi ve yeni milli sistemleri ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi. 

342 FİRMALI DEV İŞBİRLİĞİ

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, ihracata da ağırlık verdiklerini ifade etti. 

Türkiye yakın bir tarihte jet motoru da üretir hale  gelecek.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX