0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Temmuz 2020 Perşembe 11:51:00 - Güncelleme:09 Temmuz 2020 Perşembe 14:52:00

Sakarya'da şiddetli bir patlama daha! Vali Kaldırım: 3 şehidimiz 6 yaralımız var

Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın, imha edilmek için götürülen havai fişekleri taşıyan kamyonda meydana geldiği öğrenilirken, Sakarya Valisi Kaldırım yaptığı açıklamada "3 şehidimiz 6 da yaralımız var" dedi.

Sakarya'dan gelen bir son dakika haberine göre Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın, imha edilmek için götürülen havai fişekleri taşıyan kamyonda meydana geldiği öğrenilirken, Sakarya Valisi Kaldırım patlama ile ilgili yaptığı açıklamada 'patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var' dedi. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da olay yerine geldiği öğrenildi.

Gelen son dakika haberine göre; Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişek ve diğer patlayıcılar, imha edilmesi amacıyla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi. Kamyonla taş ocağındaki alana getirilen patlayıcıların boşaltılmak istendiği sırada patlama meydana geldi. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulurken, dumanlar gökyüzüne yükseldi. Bölgeye, çok sayıda sağlık ekini ve ambulans yönlendirildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edilmeye başlandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan patlama ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit oldu, 6 personelimiz yaralandı.

BAKAN SOYLU OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sakarya'da patlamanın yaşandığı olay yerine geldi.

AFAD'DAN SAKARYA'DAKİ PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde dağlık alanda, Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki patlayıcının imha edilmek üzere taşıyıcı kamyondan indirildiği sırada meydana gelen patlamada 3 asker şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, 3 Temmuz'da Hendek ilçesinde bulunan fabrikada meydana gelen patlamada fabrikanın zarar görmeyen noktalarındaki patlayıcıların bugün kamyonlarla başka bir alana taşınması esnasında 11.35 sıralarında Taşkısığı mevkisinde patlayıcının taşıyıcı kamyondan indirildiği sırada patlama meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meydana gelen patlama neticesinde Sakarya AFAD 2 araç ve 14 personel, 9 ambulans ve 1 UMKE ekibi, Orman Bölge Müdürlüğü 2 su tankeri, 1 arazöz ve 1 müdahale aracı, itfaiye 5 ekip ve jandarma ekipleri patlamanın meydana geldiği noktaya sevk edildi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı."

BELEDİYE BAŞKANI YÜCE: ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, olayda iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Yüce, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin başı sağolsun. Ben, Ankara'da bakan beyle toplantı anındayken bu patlama oldu. Toplantı anında daire başkanımız hemen bilgi verip olay yerine intikal etti. Olaya müdahale edildi, devamlı bana bilgi aktarılıyor. Şu an bana verilen bilgi iki şehidimiz var, 8 civarında yaralımız var. İmha edilmek üzere götürülen mühimmat aracında patlama sonucunda bunlar oluştu. Ortalık bir toparlansın, duruma hakim olalım sizlere daha net bilgiler aktarırım inşallah."

Taşkısığı Mahallesi muhtarı Muharrem Bektaş:

Hendek’te patlamayan mühimmatı, jandarma kontrolünde mahallemizde bulunan boş kullanılmayan taş ocağında kontrollü patlatma yapılmak istendi, o sırada kaza oldu. Şu anda yaralımız var. Muhtemelen 1 sivil geri kalan asker. Tek bildiğim bu. Kamyon olay yerine geliyor. Durduğu yerde patlıyor. Kamyon şu an gözümün önünde ve paramparça olmuş durumda. Muhtemelen kamyonun içinde olmuş. Bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama şu anda gözümle gördüğüm bu. Şu anda olay yerindeyim kamyonla aramda 5 metre var.

AA MUHABİRİ: UZAKTAN ÇEKİM ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

AA Muhabiri Onur Orhan: Adapazarı ilçesinde, dağlık bir alanda patlama meydana geldi. Kentin birçok noktasında dumanlar görüldü. Olay yerine ekipler sevk edildi. Bizim bölgeye girişimize izin verilmiyor, uzaktan çekim almaya çalışıyoruz.

Şu anda olay yerinden uzaktayız. Jandarma ve polis ekipleri giriş-çıkışlara izin vermiyor. Ambulanslar yaralıları hastaneye yetiştirmek için seferber olmuş durumda. Şu anda patlamanın boyutuna dair herhangi bir bilgiye ulaşamadık.

BAKAN ALBAYRAK: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak patlama ile ilgili bir mesaj paylaşarak “Sakarya'daki patlama sonucu şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerimize başsağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Türkiye Bayrağı” ifadelerini kullandı.

Etiketler : sakarya patlama son dakika şehit
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX