0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2018 Perşembe 10:08:00 - Güncelleme:11 Ocak 2018 Perşembe 10:45:00

Sağlık Bakanı Demircan: Zika virüsü tehdidine karşı çalışma yapılıyor. Gerekli tedbirler alınacak

AA Editör masasına konuk olan Sağlık Bakanı Demircan Zika virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Demircan yaptığı değerlendirmede "Zika virüsü tehdidine karşı çalışma yapılıyor. Gerekli tedbirler alınacak" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Mevsimsel grip noktasında, şu anda geçmiş yıllara göre olumsuz bir noktada değiliz, aşırı bir yaygınlık, bir tehdit altında değiliz hatta biraz daha iyi durumdayız." dedi.

Antibiyotik kullanımına ilişkin Bakan Ahmet Demircan, "Bu konuda ülkemizde yapılan çalışmalar olumlu netice verdi. Reçetelerde antibiyotik oranı geçtiğimiz yıllara göre düşüyor ve düşmeye devam ediyor. Bu konuda başarılıyız." şeklinde konuştu.

ZİKA VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Demircan, "Zika, Türkiye'de yeni görülen virütik bir rahatsızlık. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli tedbirler de alınacak." ifadelerine yer verdi.

"27 BİN EBE HEMŞİRE VE SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK"

Ahmet Demircan, "Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017'den 2018'e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayırca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız." açıklamasında bulundu.

"19 YILDIR BİZİM ÇOCUK FELCİ VAKAMIZ YOK"

Bakan Demircan, aşılamanın önemine dikkat çekerek, "19 yıldır bizim çocuk felci vakamız yok. Çocuk felciyle, rahatsızlığıyla düçar olmuş çocuğumuz yok. Bu, fevkalade sevindirici bir şey." dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX